ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > DYO Sanat Ödülleri’nin 37’ncisi için düğmeye basıldı.

DYO Sanat Ödülleri’nin 37’ncisi için düğmeye basıldı.

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DYO Sanat Ödülleri’nin 37’ncisi için düğmeye basıldı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen DYO Sanat Ödülleri’nin 37’ncisi için düğmeye basıldı.

Türk özel sektörünün sanata destek verdiği örnek projelerden biri olma özelliğini taşıyan yarışmada son başvuru tarihi ; 17 Eylül 2017.

1967 yılından bu yana sanata ve sanatçıya destek...

Geçmişten günümüze Türk özel sektörünün sanata verdiği desteğin en önemli örneklerinden olan ve bu yıl 37’ncisi düzenlenen DYO Sanat Ödülleri’nde başvurular başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi 17 Eylül 2017 olarak belirlendi. Başvuruların ilk kez internet üzerinden kabul edileceği 37. Dyo Sanat Ödülleri’nin seçici kurulunda; Prof.Dr. Şeniz Aksoy, Prof.Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Neş’e Erdok, Doç. Hasan Kıran, Doç.Dr.Burcu Pelvanoğlu, Yrd.Doç.Dr.Umur Türker ve İhsan Yılmaz gibi çok değerli sanatçı, akademisyen ve basın mensupları yer alacak. Ön eleme, Seçici Kurul tarafından, 21 Eylül 2017 tarihinde online olarak yapılacak, 07 Ekim 2017 tarihinde ise Seçici Kurul ikinci kez toplanarak ön elemeden geçen ve orijinalleri Vakfa teslim edilen eserlerin arasından ödül almaya hak kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri belirleyecek.

Seçici Kurulu’nda görev alanlar ile birinci derece yakınlarının dışında 18-50 yaş arasında tüm sanatçıların katılımına açık olan 37. Dyo Sanat Ödülleri’ne, yağlıboya, akrilik veya özgün baskıresim tekniğinde eserler kabul edilecek ve yarışmaya her sanatçı en fazla üç eseriyle katılabilecek.

Evrende Dönüşüm” konulu DYO Sanat Ödülleri’ne katılan eserin daha önce başka bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış veya herhangi bir yerde sergilenmemiş ve yayınlanmamış olma şartı aranıyor. Pentür dalında 3 esere eşit 15 bin TL, özgün baskıresim dalında 1 esere eşit 5 bin TL Başarı Ödülü ve plaketinin verileceği DYO Sanat Ödülleri’nde sergilenmeye değer bulunan eserler; 2017 - 2018 yıllarında toplam 6 ilde sergilenecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan (www.yasarvakfi.org.tr, vakif@yasar.com.tr, 232 / 4950080 ) ulaşılabilir.

1967’den bu yana Dyo Sanat Ödülleri...

İlk olarak İzmir’de başlayan ve sadece Ege Bölgesi sanatçılarına ulaşan DYO Sanat Ödülleri, 1973’den bu yana Türkiye çapında düzenlenmeye başlandı ve 1999 yılına gelindiğinde uluslararası bir nitelik kazandı. 91 sanatçının 271 eserle katıldığı ilk yarışmanın ardından bu güne kadarki süreçte 13 bin 977 sanatçı, 23 bin 424 eserle yarışmaya katıldı. 202 eser ödül alırken 2 bin 847 eser sergilenmeye değer bulundu.

Devlet sergilerinin yanı sıra, özellikle genç sanatçı kuşağının büyük oranda katıldığı sanat etkinliği olma özelliğini de taşıyan Dyo Sanat Ödülleri, Adnan Çoker, Zahit Büyükişleyen, Mustafa Ayaz, Kadir Ata, Alaattin Aksoy, Cavit Atmaca, Cuma Ocaklı, Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Yalçın Gökçebağ ve Mehmet Güler gibi Türk Resim Sanatı’nda isim yapmış pek çok usta ressamın eserlerine ev sahipliği yaptı ve gerek katılımcıları gerekse başvuran eserlerin niteliğiyle her geçen gün önemini artırdı. Yarışma bugün, resim sanatına değerli isimler katmanın yanı sıra resim sanatındaki ulusal ve uluslararası güncel gelişmelerin, yeni eğilimlerin ve araştırmaların da değerlendirildiği bir platform haline geldi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Usta oyuncu Altan Erkekli Karşıyaka'da seyirci karşısına çıkıyor.
Sonraki Haber Sohbet gecesinde buluştular

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?