ANA SAYFA > EĞİTİM > DURAK'TAN KURTİZ'E

DURAK'TAN KURTİZ'E

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DURAK'TAN KURTİZ'E

Türk Tiyatro ve Sineması’nın geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden usta isimlerinden Tuncel Kurtiz’in adı artık Karşıyaka’da yaşayacak.

~~ Yalı Mahallesi’ndeki Tuncel Kurtiz Parkı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak’tan anlamlı bir mesaj geldi. Durak, konuşmasında; “Diren Gezi Parkı Diren; Çok güzelsiniz çocuklar” diyerek Gezi’ye destek veren Kurtiz’e, “Direniyoruz usta…” diye seslendi.
 
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi 1814 Sokak’ta yaptırılan Tuncel Kurtiz Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine sanatçının kızı Aslı Eğilik, damadı Talat Eğilik, torunu Tuncel Eğilik, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya –Özdemir Nutku, meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Tuncel Kurtiz’in oyuncu kimliğinin yanı sıra, hayata karşı duruşuyla da özel bir insan olduğunu vurgulayan Başkan Durak, “Hayatı sorgulamaktan, haksızlıklar karşısında sesini yükseltmekten çekinmezdi. Tıpkı, Karşıyaka gibi… Bu yüzden, Tuncel Kurtiz’in adını yaşatmak da Karşıyaka’ya yakışırdı. “Diren Gezi Parkı Diren; Çok güzelsiniz çocuklar” diye seslenen Kurtiz’e, bugün, buradan, bizler de, bir mesaj gönderelim: “Direniyoruz usta”… Doğamız için, geleceğimiz için, ülkemiz için, kanımızın son damlasına kadar da direnmeye devam edeceğiz. Sevgili Tuncel Kurtiz yolun ışık olsun… Bilesin ki; Karşıyaka gibi, aydınlık bir gelecek özlemiyle direnen, yüz binlerce filiz, sen ve senin gibi aydınların ışığında yürüyecek” dedi.

Milletvekili Mustafa Moroğlu da konuşmasında Kurtiz’in iyi bir sanatçı olmasının yanı sıra, gerçek bir devrimci olduğuna vurgu yaparak, “Bizler onu Yılmaz Güney filmleriyle tanıdık. Sadece ülkemizde değil yurt dışında da büyük başarılar sağladı. Zeytin ağaçlarını çok severdi. Zeytin ağacı kendisine emek vermesen bile ürün verir. Mazlumların ağacıdır. Tuncel Kurtiz’de bu yüzden zeytin acını çok seviyordu diye düşünüyorum” diye duygularını dile getirdi.

Prof. Dr. Hülya Nutku ile Özdemir Nutku’da konuşmalarında Kurtiz’le ilgili anılarını anlatarak, “Tuncel Kurtiz halkıyla barışık, köylüyle buluşabilen bir kişiydi. Büyük bir ustayı kaybettik. Sanatçıların isimlerinin yaşatılmasını sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz“ dedi.

Sanatçının kızı Aslı Eğilik de parkın yapımına emeği geçenlere teşekkür ederek, “Babam zeytin ağaçlarını çok severdi. Bu parka da zeytin ağacı dikilmesi çok anlamlı olmuş. Teşekkür ediyorum“ diye konuştu.
Törende Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar ile Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Han Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni  Rüchan Gürel, daha önce Kurtiz’in okuduğu şiirlerden okudu.  Konuşmalardan sonra  heykeltıraş Levent Ayata tarafından yapılan Tuncel Kurtiz’in büstü ve isim tabelası törenle açıldı. 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA'DA AÇILIŞ MARATONU BAŞLADI
Sonraki Haber HADİSE:''ERKEĞE PARA YEDİRTMEM''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?