ANA SAYFA > GÜNDEM > Dün ''Filiz''di, bugün yeni ''Filizler'' yetiştiriyor

Dün ''Filiz''di, bugün yeni ''Filizler'' yetiştiriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dün ''Filiz''di, bugün yeni ''Filizler'' yetiştiriyor

Karşıyaka Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağladığı ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi, yüzlerce genç gibi Ecem Dindar’ın da geleceğine ışık oldu.

Okulunun son yılını burs alarak tamamlayan 23 yaşındaki Ecem, şimdi öğretmenlik yaptığı KARGEM’de geleceğin Filizleri’ni yetiştiriyor.

ÖNCE BURS, SONRA İŞ

Karşıyakalı Ecem Dindar, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde okurken, ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi ile tanıştı. Son sınıfta verilen burs sayesinde daha iyi şartlarda eğitim alma imkanı bulan genç kız, okulundan başarıyla mezun oldu. Bu kez de binlerce meslektaşı gibi atanamayan ve işsizlik sorunuyla karşılaşan Ecem’in imdadına yine Karşıyaka Belediyesi yetişti.

“HAYALİME KAVUŞTUM”

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (KARGEM) Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan 23 yaşındaki Ecem Dindar, “Öğretmen olmak çocukluk hayalimdi ve bunun için her zorluğu aşarak çok çalıştım. Karşıyaka’nın Filizleri ile tanışmam, bu ailenin bir parçası olmam ise hayatımın dönüm noktasıydı. Sadece maddi değil, manevi olarak da yanımda oldular. Mezun olduktan sonra atanamadığımda, Karşıyaka Belediyesi bana iş konusunda da destek verdi. Artık ben de KARGEM’de; semtine, ülkesine ve Cumhuriyetine bağlı ‘Filizler’ yetiştirmek için var gücümle çalışıyorum. Bana verdikleri destek için Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

EN BÜYÜK ÖDÜLÜMÜZ...

Başkan Akpınar ise “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına yaptığımız çalışmaların, verdiğimiz tüm emeklerin en büyük ödülü, gençlerimizin yazdığı bu başarı öyküleridir. Karşıyaka’nın Filizleri projesi ile dokunduğumuz, belki de değiştirdiğimiz nice yaşamlar ve gelecekler var. Hayırsever vatandaşlarımız ile el ele, böyle pırıl pırıl gençlerimize destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılarını gururla izlediğimiz gençlerimizden biri olan Ecem, artık çalışma arkadaşımız oldu. Kendisi gibi aydınlık gençler yetiştireceğine inanıyor, başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyorum” diye konuştu.

KAR TANESİNİ ÇIĞA DÖNÜŞTÜREN PROJE

Karşıyaka Belediyesi, yasal olarak belediyelerin üniversite öğrencilerine burs verememesine çözüm üretmek amacıyla, yaklaşık bir buçuk yıl önce ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesini hayata geçirdi. Belediyenin organizasyon gücü ve hayırsever vatandaşların örgütlenme becerisini birleştiren proje, ilk olarak apartman ve sitelerin desteğiyle yola çıktı. Aidatlara yapılan küçük katkılarla, belediyeye başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmeye başlandı. Hızla yayılan projeye; sivil toplum örgütleri, muhtarlar, taksi-dolmuş ve otobüs şoförleri, esnaf gibi pek çok farklı kesim de destekçi oldu. Aylık 300 lira burs verilen öğrencilerin sayısı 500’e ulaştı. Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından “Avrupa'nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi” seçilen, ulusal çapta önemli ödüllere layık görülen örnek proje, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki belediyeler tarafından da uygulanmaya başlandı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya Fin şakası...
Sonraki Haber Mahmut Atilla Kaya: ''Teröre arka çıkan bedelini öder ''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?