ANA SAYFA > SAĞLIK > Dr. Gök uyardı “Kan stokları bitiyor!”

Dr. Gök uyardı “Kan stokları bitiyor!”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dr. Gök uyardı “Kan stokları bitiyor!”

Türk Kızılay’ı Ege Bölge Kan Merkezinde kan stokları sos vermeye başladı. Acil kan bağışı çağrısında bulunan Dr. Gök "Kareşıyakalılar bu konuda çok hassas" dedi.

6 ilde 134 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılay’ı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Yaz döneminde sıcak havalar ve tatil dönemi olması sebebiyle kan bağışlarının azaldığını, stokların bitmek üzere olduğunu belirterek, herkese özellikle Karşıyakalılara kan bağışı çağrısında bulundu.

Acil kan bağışı çağrısında bulunan Dr. Gök şunları söyledi. “Karşıyakalılar kan bağışı konusunda her zaman çok duyarlı davrandı. Hastalarımızın kan ihtiyacını karşılayabilmek için günlük minimum 1500 ünite kana ihtiyaç bulunmakta olup, kan bağışlarındaki azalma sebebiyle maksimum 2 günlük kan stoğumuz kalmıştır. Hasta ve hasta yakınlarımız mağdur olmakta, üçüncü dünya ülkelerinde olduğu gibi kan aramak zorunda kalmaktadırlar.

Birgün hepimizin hasta ve hasta yakını olacağını unutmayarak, tüm halkımızı özellikle bu sıcak yaz aylarında kan bağışına davet ediyoruz.”

Haber: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARGEM öğrencileri gurur kaynağı oldu...
Sonraki Haber İnsan Hakları Anıtı'nda tehlikeli oyun!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?