ANA SAYFA > İZMİR > Down sendromlu çocuklar, ürettikleri filelerine alıcı bekliyor

Down sendromlu çocuklar, ürettikleri filelerine alıcı bekliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Down sendromlu çocuklar, ürettikleri filelerine alıcı bekliyor

Geçtiğimiz yıl “Kalpten Kalbe Bir İlmek” projesi kapsamında, “El ile Ağ-File-Bileklik Örme Kursu”nda altı ay aileleriyle birlikte eğitim gören down sendromlu çocuklar, ürettikleri birbirinden güzel filelere alıcı bekliyor.

Bornova Belediyesi, Kızılay Bornova Şubesi, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği ve İzmir Down Sendromu Derneği’nin işbirliği ile açılan kurs, down sendromlu çocukların sosyal yaşamda aktif olarak yer almasında çok önemli işlev yüklendi.

İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, yardımseverlere seslenerek, “Toplumun sadece özel günlerimizde değil, her an yanımızda olduğunu hissetmek istiyoruz. Yaz boyunca çocuklarımızın üretim yaparak hem becerilerini geliştirmelerine hem de bazı ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlamış oluyoruz. Çocuklarımızın el emeği göz nuru, büyük emek vererek ördükleri fileleri satın alacak yardımseverler arıyoruz. Tanesi 15 TL’den satılacak fileler çocuklarımıza önemli bir gelir kapısı oluyor. Yardımseverlerimiz bizlere 0554 7263764 numaralı telefondan ulaşabilirler” dedi.

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların kapanmasıyla çocukların evlerine kapanmasını istemediklerini, bu nedenle haftada üç gün bir araya gelerek file ördüklerini söyleyen Rodoplu, talep olması durumunda yeni fileleri örmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tay Park'taki atla terapi umut oldu...
Sonraki Haber Kısa filmlere fuar desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?