ANA SAYFA > İZMİR > Doğal Yaşam Parkı'nda göz yaşartan vefa!..

Doğal Yaşam Parkı'nda göz yaşartan vefa!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğal Yaşam Parkı'nda göz yaşartan vefa!..

İzmir'in sevimli fili Pak Bahadır'ın ölümünün üzerinden 7 yıl geçti. Tam 28 yıl boyunca bakıcılığını yapan Bahattin Öztanman, Bahadır'ın Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndaki mezarı başında vasiyetini açıkladı: Beni onun yanına gömün!

1954 yılında Pakistan'dan Kültürpark Hayvanat Bahçesi'ne getirilen sevimli fil Pak Bahadır, eklem ve kemiklerindeki hastalık nedeniyle yurtdışından gelen uzmanların ve hayvanat bahçesi yetkililerinin yaptığı operasyonun ardından uyanamayarak 21 Temmuz 2007 tarihinde yaşamını kaybetmişti. 59 yaşındayken hayata gözlerini yuman Pak Bahadır'ın ölümü tüm İzmir'i yasa boğmuştu. İzmir'in bu dev simgesi, ölümünün ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı'da açılan Doğal Yaşam Parkı'na gömülmüştü.

Park ziyaretçilerinin uğrak noktalarından Pak Bahadır'ın mezarı, ölümünün 7. yılında duygusal bir buluşmaya sahne oldu. 28 yıl bakıcılığını yapan ve son nefesini verdiği anlarda bile hep yanında olan Bahattin Öztanman, can dostunu mezarı başında ziyaret etti. Emekli olmasına rağmen Bahadır'ın ameliyatı sırasında park yetkilileri tarafından davet edildiğini anlatan Öztanman, "Aramızda özel bir bağ vardı. Son zamanlarında ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle çok acı çekiyordu. Mutlaka ameliyat edilmesi gerekiyordu ama uyanamadı. O gün yaşadığım acıyı anlatamam. Aradan 7 yıl geçti ama hala aynı acıyı yaşıyorum" dedi.

Pak Bahadır'ın mezar taşını öperek anılarını paylaşan Öztanman, "28 yılımı onunla birlikte geçirmekten mutluluk duyuyorum. Çok akıllı bir hayvandı. Beni dinler, söylediklerimi anlardı. Kapısından girer girmez kokumdan beni Tanır, hortumuyla başıma öpücük kondururdu. Çocuklarımdan ayırmadım onu, Allah yattığı yerde rahat ettirsin. Öldükten sonra Pak Bahadır'ın yanına gömülmeyi istiyorum" diye konuştu.

Dedesi Bahattin Öztanman'ı ziyaret sırasında yalnız bırakmayan torunu Almina Öztanman ise dedesi ve babası sayesinde hayvanlarla iç içe büyüdüğünü söylerken, "Dedemden ilk öğrendiğim şey hayvanları karşılıksız sevmek oldu. Büyüyünce veteriner olup hayvanların hayatını kurtarmak istiyorum." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Türkiye sanayi ile büyür"
Sonraki Haber İzmir'e şehit ateşi düştü!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?