ANA SAYFA > İZMİR > Dikili'yi festival coşkusu saracak

Dikili'yi festival coşkusu saracak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dikili'yi festival coşkusu saracak

Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, 'Adalet' temasıyla 28-29-30 Ağustos tarihleri arasında kentte gerçekleştirilecek konserler, paneller, söyleşiler, sergiler ve spor etkinlikleri düzenleniyor.

Dikili Belediyesi tarafından bu yıl 28-29-30 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, birbirinden değerli birçok ünlü siyasetçi, sanatçı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini ağırlayacak.

“Mehtap Kazan’ın Sunumuyla”

Sunuculuğunu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı mezunu Mehtap Kazan’ın yapacağı ve 3 gün boyunca devam edecek olan Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali kapsamında kentin dört bir yanında konserler, paneller, söyleşiler, sergiler ve spor etkinlikleri konuklarıyla buluşacak. 28 Ağustos Pazartesi akşamı 19.30’da Dikili Bülent Ecevit Kavşağı’ndan Dikili Atatürk Meydanı’na gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak festivalde aynı akşam saat 21.30’da müzik yaşamında 45. yıla ulaşan usta sanatçı Edip Akbayram sahne alacak. Özgün müziğin güçlü sesi Akbayram, sevilen ezgilerini Dikili Atatürk Meydanı’nda hayranları için seslendirecek.

Şölen Havasında Devam Edecek

Söyleşi, panel ve konserlerle dopdolu olan ikinci gün programında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “Türkiye’de Gazeteci Olmak-Sansür ve Sosyal Medya Yasakları” paneline katılarak, düşüncelerini aktaracaklar. 04 Kafe’de saat 18.00’de gerçekleştirilecek bu anlamlı panelin hemen ardından Dikili Atatürk Meydanı’nda halk oyunları gösterisi sahne alacak. Halk oyunları gösterisinin ardından önce Talip Şahin’in ardından da İsmail Özkan ve Ayşe Birgör’ün vereceği konserler ile Dikilililer, türkülerin ve şarkıların tadını doyasıya yaşayacaklar.

Paneller Festivale Damga Vuracak

30 Ağustos 2017 Çarşamba günü ise 30 Ağustos Zafer Bayramı ruhuna yakışır etkinliklerle devam edecek festivalde ilk olarak saat 16.00’da 04 Kafe’de Türk siyasetinin  son dönemine damga vuran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ve Gazeteci Mustafa Oğuz, “2002’den Günümüze Türkiye’nin Dış Politikaları ve Turizme Yansımaları ile Mülteci Sorunu”  başlıklı panelde Dikilililer ile buluşacak.  Önemli analizlerin masaya yatırılacağı bu panelin hemen ardından Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Çiğdem Elibol’un yöneteceği “Şanlı Zaferin Işığında Cumhuriyet, Demokrasi ve Adalet” başlıklı panelde  CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Gökdemir, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalıları ile bir araya gelecek. Sanat, siyaset, kültür ve eğitim dünyasının sevilen isimlerinin Dikililerle buluştuğu festival, 30 Ağustos akşamı Grup Mecaz’ın konuklara unutulmaz dakikalar yaşatacağı “30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri” ile son bulacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca Dikili Belediyesi kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı sergi festival boyunca Dikili Belediyesi Kadın El Emeği Pazarı’nda sergilenecek.

“Tüm Halkımızı Davet Ediyorum”

Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali’nin komitesine de başkanlık eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, yaptığı açıklamada festivalin, 3 gün boyunca dolu dolu toplumsal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle yapılacağını belirtti. Festivalin ilçenin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Tosun, şöyle devam etti: “Festivalimiz her yönüyle dopdolu. Dikili halkımız ve Dikili’ye konuk gelen misafirlerimiz festival kapsamında konserler, paneller, söyleşiler, sergiler ve spor etkinlikleri ile siyasetin, sanatın, eğitimin, sivil toplum örgütlerinin önemli isimleri ile buluşacak. Dikilili ve İzmirli hemşerilerimiz ile Cumhuriyet sevdalısı tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı festivalimize katılmaya davet ediyorum”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir 22 bin 842 ihtiyaç sahibine yardım edecek
Sonraki Haber KSK Yönetimi: Olaylar tamamen karşı taraftar grubu kaynaklı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?