ANA SAYFA > EKONOMİ > DERİ'N FİKİRLERDE FİNALE YAKLAŞILDI...

DERİ'N FİKİRLERDE FİNALE YAKLAŞILDI...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DERİ'N FİKİRLERDE FİNALE YAKLAŞILDI...

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda finale gelindi.

04 Haziran 2014 Çarşamba günü Kaya Thermal & Convention Otelinde  gerçekleşecek olan “IV. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nın final organizasyonu için geri sayım başladı. Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması Final Gecesi, 04 Haziran 2014 Çarşamba Gecesi Koreograf Akif Örük’ün organizasyonunda Türkiye’nin tanınmış mankenleri, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Merve Büyüksaraç, Elif Ece Uzun ile İzmirli mankenlerin görev alacağı bir defileye sahne olacak.

Ekonomi Bakanlığı desteği ile, Türk derisinin dünyadaki konumunu sağlamlaştırmak, ülkemizin deri konusunda bir tasarım ve Ar-Ge merkezi olmasını sağlamak amacıyla, deri üretimi ve tasarımı konusunda sektöre genç yeteneklerin kazandırılması için Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nün işbirliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla düzenlenen 10 finalist takımın yarışacağı “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması görkemli bir organizasyonla sona erecek.
Didem Gürüzümcü'nün final gecesinin sunuculuğunu üstleneceği yarışmada finalistlerin hazırladığı koleksiyonlar Akif Örük’ün koreografisi ile hazırlanan defilede mankenlerimizce sergilenecek. Yarışma sonrasında ise gerçekleşecek After party’de Dört Car Grubu sahne alacak. 
Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin değerinin anlaşılmasını amaçladıklarını ifade eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko; “2023 hedefine ilerlerken, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak başlattığımız Deri Tasarım ve Üretim Yarışması, Türk deri sektörüne başarılı tasarımcılar kazandırmak, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek gibi hedefler doğrultusunda, üniversitelerin ve sanayi ortaklığının neticesinde Türk derisinin değerinin tüm dünya tarafından anlaşılmasını sağlayabilecek bir yarışma düzenliyor olmaktan dolayı çok memnunuz” dedi.

10 finalist takımın, yarışmanın hazırlık süreci boyunca azimle çalıştıklarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu; “Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda sona yaklaştık. 10 finalist takımlar, bu süreçte tüm gayretlerini sergiledi. Tasarımcıların yaratıcılıklarıyla hayal ettikleri deriler, üretim aşamasında mühendislik öğrencilerinin teknik bilgileriyle buluştu” dedi.

Dereceye giren deri tasarımcıları ile deri mühendislerinin emeklerinin karşılığını vermek için yürütülen çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Tahiroğlu, “Yarışma sürecinde, sektöre özgün deri ürünleri kazandırmaya çalışan gençlerin emeklerinin karşılığını bulmasını istiyoruz. Bu sebeple yarışmada fark yaratan ve en özgün deri ürünleri tasarlayarak birinci olacak takım 8 bin liralık büyük ödülün sahibi olacak. İkinci takım 5 bin lira, üçüncü takım ise 3 bin lira kazanacak. Ayrıca dereceye giren belirli sayıdaki deri tasarımcısına Ekonomi Bakanlığı’nın yurtdışında eğitim hakkı tanıma olasılığı var, bunun yanısıra dereceye giren deri mühendislerine deri firmalarında staj imkanı sağlanması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Düzenlediğimiz yarışmanın sektör için gelecek vaat eden deri tasarımcıları ve deri mühendisleri ortaya çıkarmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu muhteşem yarışmada görev yapacak jüri üyeleri; Jüri Başkanı/Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, Moda Tasarımcıları Atıl Kutoğlu, Hatice Gökçe, Simay Bülbül, Siren Ertan, Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Mızraklı, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman,  Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş, İnci Deri Mamulleri San. Tic. A.Ş. firması sahibi Ali Murat Kızıltaş olacaktır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ŞAMPİYON KIZLARDAN AKPINAR’A ZİYARET
Sonraki Haber BOŞNAK ÖĞRENCİLER ŞEHRİMİZE HAYRAN KALDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?