ANA SAYFA > İZMİR > Delican: Babanın rolü, en büyük öğretmene bedel

Delican: Babanın rolü, en büyük öğretmene bedel

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Delican: Babanın rolü, en büyük öğretmene bedel

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 'Babalar Günü' nedeniyle yayımladığı duygu yüklü mesajda bütün babaların gününü kutlarken; bir toplumun refahı, bir ailenin dirliği ve düzeninin, her zaman umutlu ve inanç dolu olmanın temelinde; babaların direnci ve fedakarlığından doğan gücün olduğu ve babanın hayatta üstlendiği rolün, evlatlar için en büyük öğretmene bedel olduğunu söyledi.

Delican mesajında; "Babalar; annelerimize yoldaş, ailesine, evlatlarına kol kanattır. Tüten her ocağın sofrasındaki sıcak ekmektir, başların koyulduğu yastıkta huzurdur... Varlığı güç, öğretisi yol gösterendir. Bir ailenin direği, bir evladın sırtını koşulsuzca dayayabildiği çınar ağacı gövdesidir, sığınabildiği koyu gölgedir. Sevgileri, sabırları ve emekleri baş tacıdır. Hayatımızdaki en yakın koruyucumuzdur. Dünümüz, bugünümüz ve yarınımız için bize bahşedilmiş bilgelerdir. Bir toplumun yüzünü geleceğe dönerek umutla dolmasının güvenceleri, verilen her haklı mücadelenin mücahididir babalarımız. Onların faziletleri, biz evlatların ve ailelerimizin olduğu gibi, milletimizin de servetidir, tarihimizin de... Onlara ne denli çok şey borçlu olduğumuzu, rıza ve desteklerinin ne denli önemli olduğunu bu hayatta anlamanın fırsat olduğunu düşünüyorum. Çünkü, babanın rolü, en büyük öğretmene bedeldir. Bir evladın sahip olabileceği en koşulsuz, en katıksız ve pazarlıksız gücü  hiç kuşku yok ki babasıdır. Onlar, varlığımızın, dirliğimizin, birliğimizin sebebi oldukları gibi, geleceğimizin de fedakar yapıcılarıdır. Bizi biz yapan ailevi ve toplumsal değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasındaki rolleri büyüktür.  AK Parti hükümeti ailenin ve aile değerlerinin korunmasında da babalarımızın toplumsal ve ekonomik gücünü artırmak için büyük gayret içindedir." Dedi.

Baba sevgisini kaybetmenin, insana yolunu şaşırtacağına inandığını belirten Delican; "Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed de der ki; " Baba sevgisini kor. O sevgiyi kesip atarsan; Allah da senin mutluluk ışığını söndürür" Dilerim ki; hiç bir evladın mutluluk ışığı sönmesin. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili babamın ve tüm babalarımızın gününü kutluyor; ebediyete intikal etmiş babalarımızı saygı hürmetle anıyorum." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 22 yetenekli çocuğa ödül
Sonraki Haber Beş yıldız, on numara…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?