ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ÇYDD gençlerinin sahne başarısı

ÇYDD gençlerinin sahne başarısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ÇYDD gençlerinin sahne başarısı

Sözden Şiire Şiirden Ezgiye dinletisini gerçekleştiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi şiir müzik projesi öğrencileri, sahnedeki başarılarıya adeta profesyonel gibiydi...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi şiir müzik projesi öğrencilerinin hazırladığı “Sözden Şiire Şiirden Ezgiye” dinletisi 25 Nisan akşamı Karşıyaka’da yer alan Hikmet Şimşek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seyirci koltuklarının dolduğu dinleti öncesinde konuşan ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, dernek olarak önümüzdeki günlerde yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Gönül Kaya, gençlerle, çocuklarla, kadınlarla birlikte üretim içinde, yan yana durarak, birbirlerini destekleyerek, güç vererek, geliştirerek yol arkadaşlığı yaptıklarını belirtti. Gönül Kaya şunları söyledi: “3 Mayıs’ta Karabağlar’da Çağdaş Yaşam Feza ve Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi’ni açacağız. Bu yıl İzmir şubemizin kuruluşunun 25’inci yılı. Bu 25. yıl nedeniyle 21. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı’na 4, 5, 6 Mayıs’ta evsahipliği yapacağız. Türkiye’nin her tarafından çağdaş gençleri konuk edeceğiz.  Devam eden “Köyde Şenlik Var” projesini gençlerimiz Haziran ayında sürdürecek ve yaz etkinliklerine de destek olacaklar. 1 Haziran’da mezuniyet yemeğimiz, 27 Mayıs’ta liseli gençlerimizin tiyatro gösterileri var. Türkan hocamızı anmak üzere 18, 19 Mayıs’ta İstanbul’da olacağız. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkan hocamızın, Aysel hocamızın önderliğinde, aydınlığında yoluna devam edecektir.”

Gönül Kaya, konuşmasının ardından Prof. Dr. Erdal Atabek’in bir yazısını seslendirdi. ÇYDD İzmir Şubesi’ndeki  üniversite öğrencileri danstan müziğe ve şiire sahnede çok güzel bir performans gösterdi. Halk müziğimizden Batı ve rock müziğine, gençlerin enstrüman çalıp söyledikleri eserler uzun süre alkışlandı. Türk ve Dünya Edebiyatı’ndan şairlerin şiirleri seslendirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP İzmir 24 Haziran için teyakkuzda
Sonraki Haber Atatürk ve şehitler için lokma döktürdüler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?