ANA SAYFA > GÜNDEM > Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu Karşıyaka'da konuştu

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu Karşıyaka'da konuştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu Karşıyaka'da konuştu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Karşıyaka Latife Hanım Köşkü Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Bir gazetecinin "Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı vurgusu yaptınız ama bugün Türkiye sahur vaktinde yapılan bir operasyonla uyandı, yüzlerce polis gözaltına alındı, bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?" diye sorması üzerine İhsanoğlu, şunları söyledi:
"Bu konudan ben de Sabah erken saatte maalesef haberdar oldum, ben de çok üzüldüm. Adli takibat intikam ruhu içinde olmamalıdır. Eğer gerçekten suç işleyen varsa isterse polis, milletvekili, bakan olsun, devletin hangi görevlisinden olursa olsun, en küçükten en büyüğüne kadar böyle bir şey yapmışsa o muhakkak ki kanun karşısında eşit muamele alarak ve adil bir şekilde yargılanarak, kanundaki cezası neyse onu alması lazım. Uzun zamandan beri bir takım emniyet, savcı, yargı mensuplarına, hakimlere bir takım lekeleme kampanyaları başlatıldı. Vatandaşlar, hukukçuların kanun kitaplarında tarifi olmayan suçlarla suçlandıklarını görüyorlar. Şimdiye kadar hiçbir makam bunlar hakkında bir delil ortaya koymadı. Hatta bunlardan onurları kırılacak şekilde tutuklananların bir kısmı serbest bırakılmıştı. Çünkü Herşeye Rağmen bizde vicdanlı hakimler var. Şimdi bu kadar intikam duygusu içerisinde birbirlerini kelepçeletiyorlar. Böyle bir şey çok ayıptır. Yani bize bu yakışmaz. Biz burada bin senelik bir devletiz, bin senelik devlette bu olmaz. Biz sırf 90 senelik bir cumhuriyet değiliz. Bizim arkamızda 600 senelik Osmanlı, arkasında Selçuklu, arkasında beylikler var. Biz bu devleti daha dün kurmadık ki. 10 sene, 20 sene önce kurmadık ki. Böyle şeyleri görelim. Bu çok ayıptır, yakışmaz. Bunu yapanlar veya yaptıranlar pişman olduklarında yine Türk adaletine müracaat edeceklerdir. Çok meşhur biz söz vardır, 'adalet mülkün temelidir.' Yani devletin temelidir. Bu devletin temeli çürürse o devlet çöker. Allah bu memlekete, millete, devlete zeval vermesin."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ergin Ataman: Ufuk Sarıca ile çalışmak güzel duygu
Sonraki Haber Karşıyakalılar, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu bağrına bastı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?