ANA SAYFA > EĞİTİM > COLLEGE OF EUROPE'A %100 BURS İLE KABUL EDİLDİ

COLLEGE OF EUROPE'A %100 BURS İLE KABUL EDİLDİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
COLLEGE OF EUROPE'A %100 BURS İLE KABUL EDİLDİ

İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden bu sene mezun olan Yiğit Yamanlar, Avrupa Birliği üzerine eğitim veren ve Avrupa çapındaki en prestijli kurumlardan biri olan Avrupa Koleji’nin Yüksek Lisans programına yüzde 100 burs ile kabul edildi.

Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin başvurduğu ve yalnızca 53 kişinin mülakata kabul edildiği program için Yamanlar, eğitime layık bulunan 10 kişiden biri oldu.

İzmir Üniversitesi’ndeki eğitimini yüzde 100 burslu olarak sürdüren ve kısa süre önce mezuniyet sevinci yaşayan Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Yiğit Yamanlar, Avrupa Birliği üzerine eğitim veren Avrupa çapındaki en prestijli kurumlardan biri olan College of Europe’un (Avrupa Koleji) Yüksek Lisans programına yüzde 100 burslu olarak kabul edildi. 53 kişinin kabul edildiği mülakat sonrası eğitim almaya hak kazanan 10 Türk genci arasında yer alan Yamanlar, bir yıl boyunca AB’nin ekonomik bütünleşme süreci, kurumları, genişleme süreci ve ortak politikaları konularında eğitim alacak.

Avrupa Koleji’nin sınavını kazanmasında İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde almış olduğu AB ile ilgili derslerin ve öğretim üyelerinin akademik yönlendirmesinin büyük etkisi olduğunu ifade eden Yamanlar, “Avrupa Koleji’nin Yüksek Lisans programından başarı ile mezun olanlar AB kurumlarında çalışma şansı buluyor. Mezunların pek çoğu Dışişleri Bakanlıkları, elçilikler, daimi temsilcilikler ve özel şirketlerde görev yapıyor. Hedefim, ileride ülkemi AB konusunda yurt dışında başarı ile temsil etmek” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EN EĞLENCELİ RAMAZAN, KARŞIYAKA'DA
Sonraki Haber FOÇA'DA ORMAN YANGINI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?