ANA SAYFA > İZMİR > Çocukların denizi rengarenk...

Çocukların denizi rengarenk...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocukların denizi rengarenk...

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin çocuklara denizciliği sevdirmek ve denizci bir nesil yetiştirmek amacıyla 13.’sünü düzenlediği resim yarışması sonuçlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilkokul öğrencilerinin katıldığı yarışmada, çocuklar denizde eğlenceyi çizdiler. Birbirinden renkli 250 eserin katıldığı yarışmada, çocuklar denizde eğlenmek kadar denizde eğlencenin resmini yapmaktan da keyif aldıklarını gösterdiler.

Konak Misak-ı Milli Ortaokulu Resim Öğretmeni Zeki Akçalı başkanlığında, Konak Karataş Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Firüzan Kök ve Karabağlar İnönü Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Aylin Gürakın'dan oluşan jüri heyeti, çocukların deniz sevgisini yansıtan resimler arasında seçim yapmakta zorlandı. Değerlendirme sonucunda Kemalpaşa Pakmaya İlkokulu öğrencisi Ekin Aydın’ın resmi birinci oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü öğrencisi Ali Fillik’in resmi ikinci, Didim Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu öğrencisi Sabahattin Uysal’ın resmi ise üçüncü olarak belirlendi.

“DENİZCİ ÜLKE İÇİN ÇOCUKLAR EN BÜYÜK HAZİNEMİZ”

Narlıdere Mustafa Şık İlkokulu öğrencisi Eylül Doğan ile Güzelbahçe Özel Bilgince İlkokulu öğrencisi Nisa Ilgın Güler’in resimleri jüri özel ödülüne değer bulundu. Çiğli Özel Çakabey İlkokulu öğrencisi Benan Yeşilyurt, Narlıdere TAKEV Özel İlköğretim Okulu öğrencisi Ata Özyılmaz ile Narlıdere Kılıçaslan İlkokulu öğrencisi Buket Sevimli’nin resimleri ise mansiyona hak kazandı. Jüri heyeti, 43 resmi de sergilemeye değer buldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri ve resimleri sergilenmeye değer bulunan öğrencilere sertifikaları, 25 Nisan 2017 Salı günü İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda düzenlenecek törenle verilecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizci nesiller yetiştirmenin yolunun çocuklara denizi ve denizciliği sevdirmekten geçtiğini belirterek, ilkokul öğrencilerine yönelik her yıl düzenledikleri bu etkinlikten büyük zevk aldıklarını söyledi. Öztürk, “Denizde yüzmekten ve eğlenmekten hangi çocuk hoşlanmaz ki. Bu nedenle yarışmanın konusunu denizde eğlence olarak belirledik. Çocuklar birbirinden renkli hayallerini kâğıda döktü. Sonuçta ortaya çok güzel ve rengârenk eserler çıktı. Ülkemizi denizci ülke, insanımızı denizci millet yapmak için en büyük hazinemiz, çocuklarımızın denize olan bu sevgisi. Yarışmada dereceye giren, eserleri sergilenmeye hak kazanan ve yarışmaya eser gönderen tüm öğrencilerimizi, onlara eğitim yolculuğunda rehberlik eden öğretmenlerimizi ve velileri tebrik ederiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Parti'li Sürekli: Yeni sistem milli iradeyi hakim kılacak
Sonraki Haber Korkuyorum

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?