ANA SAYFA > EĞİTİM > ÇOCUKLARIMIZI KAZANALIM PROJESİ TAMAMLANDI

ÇOCUKLARIMIZI KAZANALIM PROJESİ TAMAMLANDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ÇOCUKLARIMIZI KAZANALIM PROJESİ TAMAMLANDI

Avrupa Birliği desteği ile İzmir Üniversitesi tarafından sürdürülen ve Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis birimine bağlı 30 Toplum Destekli Polis birimi çalışanının eğitilmesi ile 90 dezavantajlı çocuğa ulaşarak Karabağlar’da çocuklar tarafından işlenen suç oranını azaltmayı hedefleyen “Çocuklarımızı Kazanalım” projesi başarı ile tamamlandı.

Projenin tamamlanması ile birlikte düzenlenen “Dezavantajlı Çocuklar ve Topluma Kazandırılması” kapanış töreni ve ulusal konferansına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner Şekerci, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yeşim Deniz ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Öztürk Yılmaztekin eşliğinde İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Konak Kaymakamı Ahmet Önal ile projede görev alan akademisyenler ve il emniyet müdür yardımcıları, Toplum Destekli Polis Birimi çalışanları katıldı. Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş’in moderatörlüğünü yaptığı panele, Türk Psikologlar Derneği Başkan Yardımcısı Psikolog Yaşar Çelik, Avukat Çağlar Akbulut ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Emiroğlu konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmalarının ardından projede emeği geçenlere plaket takdimi ve Toplum Destekli Polis Birimi çalışanlarına sertifikaları takdim edildi.

İhtiyaca yanıt veren proje
İlk açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, dezavantajlı çocuklar ve aileleri ile birebir temas içinde, çocukların suça karışmalarını önlemek amacı ile görev yapan polislerin ihtiyaçlarından yola çıkılarak geliştirilen projenin, bir ihtiyaçtan kaynaklanan ve Türkiye’nin dört bir yanında aynı alanda görev yapan polislere fayda sağlayacak olması nedeni ile büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Eğitimin faydaları görülmeye başlandı
İl Emniyet Müdürü Uzunkaya ise “Yapılan etkinlikler sayesinde çocuklar arasında kaynaşma yaşandığı, suç ve suçlulardan korunmalarına ve sosyalleşmelerine yönelik önemli katkılar sağlandığı aileleri ve eğitsel çevreleri ile yapılan görüşme ve izlenimlerden açıkça tespit edilmiş, benzer faaliyetlere devam edilmesinin de yararlı olacağı kanaatine varılmıştır” dedi ve projenin gelecekte yapılacak benzer projelere emsal teşkil etmesini ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Muhataplarına hayallerini sunuyor
Konak Kaymakamı Önal ise “Çocuklarımızı Kazanalım gibi projeler, gelecekte yapılabilecek projeler konusunda kurumların ufuklarını açıyor, muhataplarına hayal bile edemeyecekleri deneyimleri yaşama olanağı sunuyor” diye konuştu.

Proje boyunca neler yapıldı?
“Dezavantajlı Çocukların Topluma Kazandırılması” ana fikri ile çalışmaları yürütülen proje süresince birimi çalışanlarına, interdisipliner şekilde Psikoloji Bölümü tarafından 46 saat, Meslek Yüksekokulu tarafından 26 saat, Hukuk Fakültesi tarafından 26 saat, Sağlık Yüksekokulu tarafından 22 saat, Eğitim Bölümü tarafından 20 saat  “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları” odaklı eğitim verildi. 21 Ekim 2013-28 Nisan 2014 tarihleri arasında 28 hafta boyunca haftada 5’er saat olarak verilen eğitimlere ek olarak dezavantajlı çocukların Toplum Destekli Polisler aracılığıyla sosyal etkinliklere dahil edilmesi de sağlandı. Sosyal etkinlikler kapsamında dezavantajlı çocuklar, Toplum Destekli Polisler eşliğinde sinemaya gitti, bowling oynadı, futbol maçı yaptı, rol model çalışmalarına katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ŞİRİNCE'DE UNUTULMAZ KONSER
Sonraki Haber ANNE ADAYLARINA TATİL ÖNERİLERİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?