ANA SAYFA > EĞİTİM > Çocuklardan büyüklere ders

Çocuklardan büyüklere ders

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuklardan büyüklere ders

Karşıyaka İnci Şener İlkokul öğrencilerinin düzenlediği “Geriye Döndüm Elbiseye Dönüştüm” defilesi büyük ilgi gördü.

İnci Şener İlkokulu bahçesinde düzenlenen defilede yüzden fazla geri dönüşümden oluşturulan elbise ve eşyalar sergilendi.

Defilenin açılışında Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve Okul Müdürü Hilal Dilmen birer konuşma yaptı.

Kaymakam Yücel, konuşmasında eğitimin önemine değindi. Geri dönüşümün kazandırılmasının önemli olduğunu, yaşadığımız çevrenin korunması gerektiğini belirten Kaymakam Yücel, eğitimin belli bir yaştan verilebileceğini, Karşıyaka’da Orman Bölge Müdürlüğünün, Karşıyaka Belediyesinin, kurumların çocukların eğitimleri ile yakından ilgilendiklerini söyleyerek hepsine teşekkür etti.

Okul Müdürü Dilmen ise yaşadığımız yüzyılda çevre ve doğa konusunda hassas davranmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Geri dönüşüm malzemeleri ile yapılan elbiseleri ile kamera ve mikrofon yapan çocukların Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ile röportajları büyük ilgi çekti.

Profesyonel mankenleri aratmayan davranışları ile podyuma çıkar gibi geri dönüşümden sağladıkları elbise ve eşyaları sergileyen çocuklar, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Bilinçlerde değişim, atıklara dönüşüm, Emanettir bize çevre koruyalım onu hepimiz, herkes attığını toplasa, geri dönüşüme yollasa, dünyamız bize kalır, her atık çöp değildir, çevremizi kirletme geleceğimizi yok etme… Temaları ile yapılan defilede çocuklar büyüklere büyük bir ders verdiler.

Gazete kâğıtları, mukavva, cdler, eski penye, plastik bardak ve kaplar, şişe kapakları… Kullanılarak yapılan elbise ve eşyaları çocukların defilesini izleyiciler ayakta alkışlarken, izleyiciler defileden büyük ders aldıklarını belirtiler.

Karşıyaka İnci Şener İlkokulu defilesini geri dönüşüm defilesini Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol, Halkla İlişkiler Ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun, Hilal Dilmen, Belediye Meclis Üyeleri Muammer Gezginci, İpek Cellek, iş adamı Mehmet Karal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Karşıyakalı kadınlardan organik kahvaltı evi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?