ANA SAYFA > ÇEVRE > Çocuklar Toprakla Buluşuyor

Çocuklar Toprakla Buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuklar Toprakla Buluşuyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Borsası arasında “Çevreye duyarlı, toprağa ve tarıma gereken değeri veren nesiller yetiştirmek” için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ‘Toprak ve Çocuk’ protokol imzalandı.

Protokol kapsamında öğrenciler toprakla buluşacak.Projenin protokol imzası atıldı ve 5 Mayıs’ta  ise lansmanı gerçekleştirilecek. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Temel Eğitim Geliştirme Şube Müdürü Selime ŞentürkDoğramacı protokolde hazır bulundu.

“Bu proje bizleri heyecanlandırdı”

İmza törenin de açıklama yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Topraktan uzaklaşan çocukları tekrar bahçeye, tarlaya, toprağa tanıştırma gayretinde olduklarını dile getirdi.Yahşi, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İzmir’in 760 bin öğrencisi adına İzmir Ticaret Borsasına teşekkür ediyoruz. Binaların, özellikle teknolojik gelişmelere paralel olarak beton yığınları arasında kalan öğrencilerimize; tohumu, fideyi, fidanı tarlayı bahçeyi toprağı çocuklarımızla buluşturmak için böyle güzel bir projeyi yapan İzmir Ticaret Borsası ile gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın toprakla buluşması toprağı görmesi, toprağın bereketini, toprağın enerjisini hissetmeleri açısından özellikle metropol içerisinde kalan öğrencilerimizin buralara gitmesi aynı zamanda akademik anlamda da akademisyenlerin buna destek vermesi bizi heyecanlandırdı” dedi.

“İTB’den daha fazla katkı istiyoruz”

Ticaret Borsasından bu projenin devamını beklediklerini dile getiren Yahşi, “Daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü biz bu projenin öğrencilerimizin teknoloji karşısında doğayı keşfedecekleri bir proje olduğunu düşünüyoruz. Teknoloji bir yere kadar ama doğa her yere kadar diye düşünüyoruz ve Ticaret Borsamızdan daha fazla katkı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Obezite çıkış noktamız”

Projenin çıkış noktasının, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları bilimsel çalışmalarında doğa ve toprakla iç içe olamayan çocukların hiperaktivite ve obezite gibi sağlık sorunlarının daha sık ortaya çıktığını söyleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Geliştirme Şube Müdürü Selime Şentürk Doğramacı, “Toprak ve çocuk” protokolü imzaladık. Bu çocukların sıkıntısı teknolojiyle çok iç içe olması, bu çocuklar toprağı göremiyor, en önemlisi de bu çocuklar enerjilerini atamıyorlar. Yaptığımız bilimsel çalışmalarımızla çocuklar doğayla iç içe olamadıkları için çocuklarda hiperaktivite ve obezite gibi rahatsızlıklar daha çok ve daha sık ortaya çıkıyor” dedi.  

30 ilçeden öğrenci ve öğretmen lansmanda olacak

5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan lansmana İzmir’in her ilçesinden temsili ikişer öğrenci ve birer tane de gönüllü öğretmenin getirileceğini de söyleyen Doğramacı, hedef kitlelerinin şehirlerde yaşayan öğrenciler olduğunu ifade etti.  Şentürk, “İlk etapta birinci sınıf öğrencilerinden başlamak üzere daha sonra 2,3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri kapsayacak şekilde projemiz gerçekleşecek. Paydaşlarımız da Tarım İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Geleceğin bilginleri projelerini sergiledi
Sonraki Haber Kutlu Doğum Haftası'nda ''İnsanlık, insana emanet...''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?