ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP'li Yıldırım: Kısır çekişmeleri bir yana bırakmak gerekmektedir

CHP'li Yıldırım: Kısır çekişmeleri bir yana bırakmak gerekmektedir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Yıldırım: Kısır çekişmeleri bir yana bırakmak gerekmektedir

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yıldırım'ın paylaşımı şöyle:

"Değerli yol arkadaşlarım

2002 Yılında AKP nin iktidara gelmesi ve sonrasında referandum süreci, arkasından 24 Haziran seçimleri ile birlikte kurmuş olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti hızla bir rejim değişikliğine doğru sürüklenmistir.

Neden bu noktaya gelindi nerelerde eksik yaptık neden iktidar olamıyoruz bunun nedenlerinin sadece örgüt yapısı adaylar lider gibi konulara indirilmeden ama göz ardı etmesizin toplumun sosyolojik yapısınında incelenerek beklentilerinin bilimsel olarak ele alınıp yeniden degerlendirilmesi gerekir.

CHP, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Sıradan bir parti değildir. Kurutluş Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin öncülüğünde gerçekleşirken; Kuruluş ise bu cemiyetin ardından kurulan Halk Fırkası eliyle başarılmıştır.

Halkevleri, Köy Enstitüleri ,Devrim kanunları aydınlanma Devrimlerinin örnekleri olup bizim tarafımızdan gerçekleştirilmiştir.

Günümüze gelince; sloganlar, donmuş kalıplar, feodal anlayışlar, eleştiri yerine şahsi ikbal beklentilerimiz için iftira karalama ve hakaret yöntemini benimsersek veya son derece basit formüller çerçevesinde siyaset yapmanın ötesine geçemez isek hiçbir zaman değişime ve gelişime ayak uyduramayacak, misyonumuza ihanet edecek ve amaclarımıza ulaşamayacağız.

Eleştirilerimiz yıkmak için değil düzeltmek için olmalıdır.Bilgi ve fikir temelli...

Solculuk etik değerler üzerine kurulması gereken bir dünya görüşüdür. Gerçek sol düşünce eleştirir, ama yıkıcı olmaz. “Fikrî üstünlüğüne” güvenir. Yıkma, yok etme doğrultusunda yapılacak saldırılar, gerçek solculuğun etik değerleriyle bağdaşmayacağı gibi karşı devrimcilerin ekmeğine yağ sürecektir.

O yüzden, kısır çekişmeleri de bir yana bırakmak gerekmektedir. CHP geçmişten günümüze 96 yıllık bir çınardır. Bizlerde bu çınarın parçalarıyız yani birlikte bir bütünüz .

Bizim partimiz sağ partiler gibi lider partisi olmayıp parti içi demokrasinin olduğu aynı devlet gibi anayasa ile yani tüzük ile yönetilen ve neyin ne şekilde yapılacağı değişeceği belli olan kurumsal bir partidir

Sorunlarımız elbette vardır, daha sonra da olmaya devam edecektir bunun bilincindeyiz… Öncelikle demokratik bir tüzük yapılmalı…
Ön seçim mutlaka uygulanmalı, atama, görevlendirmeler ,delege secimleri ortadan kaldırılmalı,veya üye esaslı seçimler yapılabilmeli Dar ekipçi kadroların partimize hakim olmasının önüne gecilecegi, dar ekipçi zihniyetlerin partimizi yönetemeyecekleri bir sistem esas olmalıdır

Ama bundan daha önemli aydınlanma devrimini ve kuruluşu gerçekleştiren kadrolarımız gibi misyonumuza sahip çıkacak ideolojik kadrolar ve üye yapısını oluşturarak mücadelemize devam etmeliyiz.

Nasıl ailemize sahip çıkıyorsak CHP üyesi olarak bizlerin bu büyük ailenin bir ferdi olduğumuzu unutmadan kamu oyu önünde tartışmadan aile içi konuları aile içinde tartışmak gerektiğini bilerek hareket etmek bu içinden geçtiğimiz kritik süreçte önemlidir."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da kaleci krizi...
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?