ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel: Taşeron işçisi sizi affetmeyecek

CHP'li Sertel: Taşeron işçisi sizi affetmeyecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel: Taşeron işçisi sizi affetmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1 milyona yakın kişiyi ilgilendiren ve Meclis’te görüşülmeden “oldu-bittiye” getirilerek KHK ile çıkarılan taşeron düzenlemesinin çözüm üretmekten çok yeni sorunları beraberinde getirdiğini vurguladı.

Sertel, “KHK ile getirilen taşeron düzenlemesi milletin ve kadro bekleyen işçilerin aklıyla alay etmektir. Bu düzenleme 1.5 yıldır bekleyen işçilerin beklentisini boşa çıkarmış, hayal kırıklığı yaratmıştır. Taşeron işçisi AKP hükümetini asla affetmeyecek” dedi.

SENDİKALARA ÇAĞRI

Meydanlarda hemen her konuda “millet” lafını ağzından düşürmeyen AKP hükümetinin, aileleri ile birlikte 5 milyon kişiyi ilgilendiren taşeron düzenlemesini millettin meclisinden kaçırarak çıkardığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun verdiği sözün üzerinden 1.5 yıl geçti. Toplumda büyük bir beklenti yaratıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ‘tasarıyı tamamlıyoruz, kısa bir süre sonra Meclis’e sunacağız’ demişti. Ancak düzenleme Meclis’e getirilmeden, siyasi partilerin görüşü alınmadan, tartışılmadan badem kurusu bir tulumun içine sarılarak Kanun Hükmünde Kararname ile getirildi. Üstelik bu düzenlemenin içi boştur. Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde çalışan işçiler göz ardı edildi, belediyeler göz ardı edildi. Bu da yetmezmiş gibi geçişler sınavla olacak denildi. Kadroya alımların sınavla olması demek; bu dönem çok yaygın olan yandaş kayırmacılığının taşeronda da uygulanması demektir. Sendikaları kanunsuz bir şekilde çıkarılan bu düzenlemeye karşı birlik olmaya çağırıyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Okta: Keşke bana değil de, Can'a ödeme yapsalardı...
Sonraki Haber Başkanlar Seferihisar'da buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?