ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP’li Sertel okullarda uyuşturucu satışına yönelik önlemleri sordu

CHP’li Sertel okullarda uyuşturucu satışına yönelik önlemleri sordu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sertel okullarda uyuşturucu satışına yönelik önlemleri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, okulların açılmasına kısa bir süre kala okul önlerinde uyuşturucu satışını durdurmak adına alınan önlemleri sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Uyuşturucu kullanım yaşı gittikçe düşüyor. Özellikle okul önlerinde yuvalanan çeteler çocuklarımızı zehirliyor. Geçmişte okul önlerinde zararlı diye pamuk şeker dahi sattırılmazken şimdi uyuşturucu satılıyor. Bunun önüne geçmek için ciddi ve caydırıcı önlemler alınması şart” dedi.

Okul önlerinde yakalanan uyuşturucu satıcılarının yakalandıktan kısa bir süre sonra serbest kaldığı ve tekrar okul önlerinde satışa devam ettiği yönünde iddialar olduğunu dile getiren Atila Sertel, uyuşturucu kullanım yaşının 12’ye kadar düştüğünü ve çok sayıda çocuğun uyuşturucu ile okulda tanıştığını vurguladı.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇÖZÜLMELİ

Uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarının yanında özellikle gelir seviyesi düşük bölgelerdeki okullarda ailelere ve çocuklara eğitimler verilmesi gerektiğini de ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle dedi:

“Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de büyük bir sorun. Lise, hatta ortaokul önlerine kadar inen uyuşturucu satıcıları çocuklarımızın geleceğini karartıyor. Küçük yaşta uyuşturucu ile tanışan çocuklarımız önce okuldan uzaklaşıyor sonra farklı yollara sapıyor. İnternetin yaygınlaşması uyuşturucuya erişimi de kolaylaştırdı. İnternet üzerinden yapılan satışlar için de farklı tedbirler alınmalı. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle okullarımızda çok etkin bir mücadele yürütülmelidir. Gerek satıcılara ağır cezalar verilmesi gerekse çocuklara uyuşturucu konusunda farkındalık yaratılması bu mücadelenin ilk ayağını oluşturmalıdır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarık Akan, Karşıyaka’da ölümsüzleşiyor
Sonraki Haber Karşıyakalı taksi dolmuşcular yine eylem yaptı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?