ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sertel: Bankamatik soyguncusu gazeteciler kim? Açıklayın!

CHP’li Sertel: Bankamatik soyguncusu gazeteciler kim? Açıklayın!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sertel: Bankamatik soyguncusu gazeteciler kim? Açıklayın!

TBMM’de tutuklu gazetecilerle ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Gökmen Ulu kaçmadı, kaçmaz; o, Zekeriya Öz gibi değil, kaçırılan FETÖ'cüler gibi değil ama ne yazık ki Gökmen Ulu'nun, tutuklandıktan sonra verdiği itiraz dilekçesine kaçma şüphesiyle salınmadığı cevabı verildi tıpkı Akın Atalay gibi. Cumhuriyet gazetesinden Akın Atalay Almanya'dan gelip kendi teslim oldu, her itiraz dilekçesinde kaçma şüphesi konuldu” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın ‘Bankamatik soyguncusu gazeteciler var’ sözlerini de hatırlatan Atila Sertel, “Kim bankamatik soyguncusu gazeteci? Söylemezseniz bu suç da sizin üzerinizde atılı kalır” diye konuştu.

Yıllarca FETÖ’ye karşı mücadele etmiş gazetecilerin bugün FETÖ gerekçesiyle tutuklu bulunduğunu ve kaçma şüphesi ile tutuksuz yargılanmalarına müsaade edilmediğini vurgulayan Atila Sertel, gazetecilere yönelik bu baskı ve tutuklamaların AKP iktidarının adaletsizlik örneği olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Sertel, şöyle devam etti: “Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu ve Sözcü İnternet Sorumlusu Mediha Olgun kardeşimiz hiçbir suçu olmayan insanlar. Ahmet Şık, ‘Dokunan Yanar’, ‘İmamın Ordusu’ kitaplarını yazan ve yayınlanmamış kitabı nedeniyle FETÖ'cüler tarafından bir yıl Silivri zindanlarında tutuklu olarak bulunan bir kardeşimiz. Ahmet Şık sosyalist bir arkadaşımız, gazeteci bir arkadaşımız. Kadri Gürsel; siz Fetullah Gülen'e yağ çekerken, ‘Hocam, neredesin? Seni çok özeldik Hocam’ diye stadyumlarda güzelleme düzerken Kadri Gürsel, Fetullah Gülen terör örgütünün Türkiye'yi ele geçireceği şüphesini anlatan bir gazeteciydi tıpkı diğer Cumhuriyet çalışanları gibi. 24 Temmuzda Cumhuriyet gazetesi mensuplarının görüleceği dava var. İki yüz altmış iki gündür Silivri Cezaevinde yatıyorlar ve iki yüz altmış yedi gün sonra ilk duruşmaya çıkacaklar. Bu, sizin adaletsizliğinizin en somut örneği olarak tarihe geçti.”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı’nın ‘Basın kartı sahibi tutuklu 2 gazeteci var” ve “Bankamatik soyguncusu gazeteciler” var şeklindeki sözlerini de hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “730 basın kartını iptal etmişsiniz. Diyor ya Sayın Cumhurbaşkanı ‘Onların basın kartı yok’ diye, iptal eden sizsiniz, olmadığını söyleyen yine sizsiniz. Bankamatik soyguncusu varmış gazetecilerin arasında. Kim? İsmini açıklayın buradan. Kim bankamatik soyguncusu gazeteci? Söylemezseniz bu suç da sizin üzerinizde atılı kalır. Hak, hukuk, adalet; hak, hukuk, adalet ve bir gün size de lazım olur” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kuş Cenneti'nin farkı...
Sonraki Haber Okan vazgeçti, Mahmut 1 yıllık imzaladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?