ANA SAYFA > ÇEVRE > CHP'den İzmir'e Çevre Günü hediyesi

CHP'den İzmir'e Çevre Günü hediyesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'den İzmir'e Çevre Günü hediyesi

CHP İzmir İl Örgütü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğaya önemli bir hediye armağan etti. Uzundere’de hatıra ormanı oluşturan partililer, çevre gününde çevreye verilen zararın boyutlarını da açıkladı

CHP İzmir İl Örgütü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Uzundere TOKİ konutları yakınlarında bir araya geldi, ağaç dikti. 2 bin 500 çam fıstığı ağacını torakla buluşturan partililere, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Ali Yiğit ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla da eşlik ettik. Partililer, ağaçları tek tek toprağa dikerek, ‘CHP Hatıra Ormanı’na hayat verdi. Ev sahibi CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, partisinin her konuda olduğu gibi doğa ve çevre konusunda da duyarlı olduğunu söyledi. CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel ise yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekti.

Yüksel; “CHP olarak önemsediğimiz değerlerimiz var. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk devrimleri, demokrasi… Bunların yanında yine önemsediğimiz en önemli değerlerimizden birisi de çevre. İzmir’de yerel yönetimlerimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz dünyanın en büyük çevre yatırımlarını yaptı. Ve bu yatırımlar nedeniyle dünyada dikkat çekti, defalarca ödül aldı. Yerel yönetimlerimizin en çok önem verdiği şey çevre” dedi.

İZMİR’DE ÇEVRE KATLİAMLARI YAŞANIYOR

Geleceğimiz toprakta, suda ve havadadır, ifadelerini kullanan Başkan Yüksel; “Ama bu son AKP Hükümetleri dönemimde özellikle Türkiye’de çevre katliamı yaşanmakta. Doymak bilmez iştahları nedeniyle her şeyi ranta dönüştürme anlayışı ile Türkiye’yi de talan ediyorlar. En son yaşadığımız Urla Ovacık’ta RES projesi nedeniyle dünyanın en güzel ormanlarından biri katledildi. Kemalpaşa Akalan’da okulun, zeytin ağaçlarının dibine taş ocağı yaptılar. Gaziemir’de benzer çevre katliamları yaşadık. Erdoğan Bayraktar, ‘Bursa bitti, İstanbul bitti, sıra İzmir’de’ demişti. Onlara İzmir’i hedef gösterdi. Atatürk; ‘İlk hedefiniz Akdeniz’dir, diye bir komut verdi, hedef gösterdi. Erdoğan Bayraktar ise İzmir’i yok etmek için hedef gösterdi. Sonra bütün yandaş müteahhitler İzmir’e akın etti. Her tarafta çevre katliamları yaşanıyor” dedi.

ALTIOK,BÖLGEMİZ SALDIRI ALTINDADIR

CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise, çevre konusunda çıkardıkları risk haritasını paylaştı. İnsanın kendi geleceğini kendi yaşamını katleden en vahşi yaratık olduğunu savunan Akatlı, şunları söyledi: “Dünya çevre gününde Türkiye’nin çevre katliamı yaşadığı 178 noktayı belirledik. Bunlardan en fazla pay alan yerlerden biri İzmir başta olmak üzere Ege yöresidir. Ege’de yoğun saldırı yaşıyoruz. Her toprak parçası peşkeş çekildi. CHP olarak sürdürülebilir enerjiye ve gelişen çağın gerektirdi şekilde uygulamalara karşı değiliz. Ancak bu uygulamaların, RES’lerin, nükleer santrallerin, jeotermal enerji kullanımının insanın yaşam hakkını tehdit etmeyecek şekilde belli bilimsel kontrol mekanizmaları ve tanımlar çerçevesinde yapılması gerekiyor. Ne yazık ki bizim ülkemizde buna uyulmuyor ve insan sağlığını tehdit eder şekilde, yaşam alanlarının çok yakınında olamaması gereken alanlarda ve olağanüstü yoğunlukta yapılıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Yarımada’da kurulan RES’lerdir. 9 tane için izin alınıp 49 tane kurulmuş olması bir örnek. Yanına da 50 tane daha eklenmek isteniyor. İnsan kendi geleceğini kendi yaşamını katleden en vahşi yaratık olsa gerek.” Partililer, konuşmaların ardından CHP Hatıra Ormanı tabelası önünde hatıra fotoğrafı çekti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Teknolojiyi arkalarında bıraktılar, doğanın tadına vardılar
Sonraki Haber Kollar sıvanmalı!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?