ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir adalet için yine yollarda

CHP İzmir adalet için yine yollarda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir adalet için yine yollarda

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Haziaran'da başlattığı adalet yürüyüşü ve 9 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirdiği Adalet mitingi sonrasında, CHP İzmir örgütü başlattığı "adalet" temalı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Daha önce,  adalet mitinginde CHP Genel Başkanının açıkladığı ve 10 maddeden oluşan adalet çağrısından 1 milyon adet bastıran CHP İzmir il örgütü, şimdi de bu çağrıları dağıtmak için ilçelerde halkla buluşmaya başladı. Torbalı'da gerçekleştirilen çalışmada, ilçe pazarından başlayarak vatandaşlara adalet çağrısı ilanları dağıtıldı. Çalışmaya, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcı, İl ve İlçe Kadın Kolları katıldı.

Torbalı'da yapılan çalışma öncesi açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "CHP olarak adalet için, cumhuriyet için, milletimizin özlediği bir Türkiye için yine yollardayız. Adalet çağrısında halk var, adil bir düzen var, hukukun üstünlüğü, kardeşlik ve birlik var" dedi. Güven, şunları söyledi.

ÜLKEYİ SÜREKLİ KİMLİK DEĞİŞTİREN BİRİSİ YÖNETİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi olarak siyasi tarihimize altın harflerle yazılan bir adalet mücadelesi gerçekleştiriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne ve gerçekleştirilen adalet mitingine katılan milyonlarla, halkımızla ve cumhuriyete sahip çıkan tüm kesimlerle birlikte bu büyük mücadeleye devam ediyoruz. Bugün Torbalı'da halkımızla buluşup, daha önce bastırdığımız adalet çağrısı ilanlarımızı kendilerine dağıtıyoruz. AKP iktidarının yok ettiği adaleti, hiçe saydığı yasaları yeniden hayata geçirmek, baskı altına aldığı halkımıza yeniden özgürlük ve huzur getirmek için mücadele veriyoruz. Türkiye, gündeme göre kimlik ve söylem değiştiren, kafasına ne eserse o role giren, kimlik değiştiren birisi tarafından yönetiliyor  .Tek bir adamın hakim, savcı, başkan, başbakan, bakan,genel kurmay başkanı,rektör,bilim adamı,doktor,polis ve genel başkan olma özentisi var diye, bu ülkeyi ve halkımızı ona oyuncak edecek değiliz. İşte tamda bunun için, halkımız ve ülkemiz adalete kavuşsun diye çalışıyor, adalet çağrımızı tek tek tüm vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Torbalı halkına bize gösterdikleri ilgiden, bizlere ve verdiğimiz mücadeleye sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum.

CHP'Yİ GEÇMİŞTE TEHDİT EDENLERİN SONU NE OLDUYSA..

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nunda tutuklanabileceğini ima ettiği sözlerine de değinen Güven "İşte AKP iktidarının yönettiği ülkemizdeki son skandal budur. Erdoğan hiç sıkılmadan, aklınca hakim ve savcılara Genel Başkanımızı hedef gösteriyor. Elbette derdi ne, hepimiz biliyoruz. AKP'nin ve Erdoğan'ın tüm yanlışlarını, hatalarını, yalanlarını ortaya korkusuzca çıkaran, referandum öncesi ülkede birliği, beraberliği ve bütünleşmeyi sağlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin, saltanatları ve kurmak istedikleri adaletsiz düzen önündeki en büyük engel olduğunu görüyor ve korkuyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok. Halkımızın artık bu baskıcı, adaletsiz yönetime, ekonomideki çöküşe, milletimiz arasında yaratılmaya çalışılan ayrımcılığa daha fazla tahammülü kalmamıştır. Herkes biliyor ve yüksek sesle seslendiriyor ki "Kral Çıplak". CHP'yi zamanında işgal kuvvetleri, şeriat meraklıları, vatan hainleri ve AKP'nin büyütüp beslediği FETÖ'cüler de tehdit etmişti. Onların sonu ne olduysa bugün Genel Başkanımızı ve partimizi tehdit edenlerin sonu da aynı olacaktır. Gördük ki, sadece örgütümüz değil, tüm halkımız partimize ve Genel Başkanımıza yapılan tehditler sonrası bizlere sahip çıkmıştır. Bizlerde Genel Başkanımıza yapılacak en ufak bir adaletsizlikte bunun hesabını sormaktan geri kalmayız" dedi.

ÜST AKILLA İŞBİRLİĞİNİN SONUNU GÖREMEMİŞLER

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, CHP İzmir'in Genel Başkanına sahip çıkmak için yaptığı basın toplantısına ilişkin eleştirilerine de yanıt veren, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Sayın Delican'ın sözlerinden tek kayda değer bulduğum yer, Hazreti Mevlana'nın sözleriyle yaptığı gönderme. Yalnız,  "Akıl, akıl olduğundandır ki işlerin sonunu görür; sonu görmeyen akıl, nefis kesilir" sözleri, sanki biraz daha kendileri anlatır gibi. Görünen o ki, üst akılla yaptıkları işbirliğinin sonunu, büyük felaketi pek görememişler. Üstelikte sürekli kendilerini uyardığımız, ülkeyi felakete sürüklüyorsunuz dediğimiz halde. İnşallah bu acı tecrübe onların nefsini biraz köreltirde, kendi çıkarları ve saltanatları yerine, gerçekten ülkenin ve milletin çıkarlarını düşünmeye başlarlar" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Masalar artık yollarda!...
Sonraki Haber Opera Binası'nın ihalesi yine iptal...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?