ANA SAYFA > GÜNDEM > CEVAT DURAK: BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKTIK

CEVAT DURAK: BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKTIK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CEVAT DURAK: BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKTIK

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, yerel bir radyoda konuştu. Cevat Durak, gündeme ilişkin soruları cevaplandırırken, "borçsuz bir belediye bıraktık" dedi.

Yerel seçim sürecinde en fazla “halka dokunmuyor” eleştirileriyle karşı karşıya kalan Durak, “Karşıyaka büyük bir bölge. Her bölgesinin modernleşmesi lazım. Sorunlarının çözülmesi lazım. Özellikle il yönetimin değişmesiyle birlikte algılama yaratıldı: Halka gitmiyor diye. Halka gitmesek bu hizmetler nasıl yapılır. Çeşitli festivallerle 40-50 bin insanı biraraya getirdik. Sürekli halka kaynaştık. Halka dokunmak budur. Halka siz farklı da gidebilirsiniz. Binlerce insana yardım edersiniz duyurmadan. Medya önünde göstermelik yaparsanız halka dokunmak olmaz. Karşıyaka Belediyesi halkın hizmetinde olan bir kurum olmak zorunda. Hizmet üretmelidir. Karşıyaka farklıdır. Sorgular. Karşıyaka ruhunu yaratırken çok çaba sarf ettik. Enkaz edebiyatı yapmadık. Bir eksiği nasıl gideririz dedik. Süreçte ‘halka dokunmuyor’ diye ucuz siyaset yaptılar. Bana karşı parayla insanlar tutuldu. Çarşı’da algılama yaratıldı. Sokağa çıkmıyor diye… Doğru şeyler değildi. 5 yıl daha görev yapsaydım aynı anlayışta hizmet odaklı çalışmalarımla devam ederdim. Çok iş yaptık ama daha yapacak çok iş var. Hizmet üretmek zorundasınız. Hiç laf üretmedik iş ürettik. Geriye dönüp baktığınızda işinize bakarlar”dedi.

"BORÇSUZ BELEDİYE BIRAKTIK"

Yerel seçim ardından belediye başkanlarının kendilerinden önceki başkanları kadro şişkinliği ve borç nedeniyle eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine Durak, “Biz ayağımızı hep yorganına göre uzattık. Göreve geldiğimizden geriden maaş ödeyen bir konumdaydık. Hiçbir zaman ağlamadık. ‘Toparlanalım kendimizi ispat edelim’ dedik. 10 yıllık sürede 800 civarındaydı KENT A.Ş çalışanı 280’e indirdik. Arka bahçe olarak görmedik. Bayraklı alımlarıyla birliktede çıkış yapmadık. Normal personel sayımız 1200 olması gerekirken 1800 oldu. Hizmet alımları dahil olmak üzere maaşları aksatmadan ödedik. Temizlikten tasarrufa gittik. 350 kadrolu işçi vardı. Bu sayıyı 47’lere indirdik. 2 milyon civarında aylık bir tasarruf oldu. Bütün bunları yan yana koyduğumuzda İller Bankası geliri her ay 3.5 milyon civarında… Aylık ödememiz ise 6 milyon civarında. Eksiği diğer hizmetleri öne çıkararak yaparız. 10 yıl boyunca hiçbir işçi belediyenin borcu var diye maaşını geç almadı. Borcu olmayan ve yatırımını yapan bir belediye bıraktık. Borcu olan bir belediye bırakılmadı. Genel Başkanımız da bu konuda il başkanlığını ve belediye başkanlarını uyardı. Hüseyin Mutlu Akpınar’da mali disiplin oluşturmaya çalışıyor. Yoluna devam edecektir” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’da yapmak istediği çöp bertaraf tesisine karşı çıkan Durak, aynı noktada olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:
“ÇED raporu önemli..Bizim Hacettepe ve Ortadoğu üniversitelerinde yaptırdığımız çalışmalar sonucu ortaya çıkan rapor Aziz Başkan’da… Dilerim en doğru kararı raporlar incelendikten sonra verirler. Birkaç bölgeye yapılması lazım tesis… Doğayı tahrik edecek su zenginliklerini etkileyecek kokuyu taşıyacak bir sistem mi doğru yoksa Çaltıdere gibi sadece asfalt şantiyesinin olduğu bir bölgede mi yapılması doğru. Ya da Torbalı’daki alanda mı yapılsa daha iyi… Hepsini bir masa üzerine yatırıp, STK’leri de dikkate alarak ortak bir akılla 3-4 nokta tespit edilip bunun üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. O gün ne dediysem bugünde o noktadayım.”

AZİZ KOCAOĞLU DIŞARIDAN ÇOK ETKİLENDİ

Aziz Kocaoğlu ile dönem dönem karşı karşıya gelmesinin sorulması üzerine Durak, “Aziz Başkan iyi bir insan. İçinde de bir vicdan var. Dışarıdan çok etkilendi. Çevresi bizi alternatif olarak sundu hep. Ben 2009’da da arkasında çok durdum. Hayatta ağzımdan bir şey çıkınca geri çekmem. Kendisine bir söz verdim. Başkan olduğu sürece kendisine yönelik yanlış yapmayacağını söyledim. Arkasında durdum. Kocaoğlu’nun haklı sıkıntıları oldu. Belediye içinde problemler. Dışarıdan yapılan müdahaleler. Mahkeme süreci. Üstü üste koyduğumuzda Allah yardımcısı olsun. Çok geniş bir alanda çalışabilmek kolay değil. Herkesin kendisine yardımcı olması gerek. Biz kendimize var etmek konusunda bazı şeyle basamak olarak kullanmamalıyız. Bir yerlere aday olacaksam bunu kendi irademle yapmalıyım. Başkalarının empoze etmesiyle değil. Her zaman çevrenizde birileri oldu. Etkilenmemek lazım. Belediye başkanlarını rahat bırakmak lazım” diye konuştu.
“Belediye başkanlığı döneminde örgüte müdahaleniz oldu mu?” sorusuna Durak şöyle yanıt verdi: “Örgütten gelen bir insanım hiç müdahale etmedim. Çok yakınım diye gözüken Ertam Özen’le bile zaman zaman karşı karşıya geldim. ‘Delege ağalığını ben yapacağım’ hiçbir zaman demedim. Sade bir partili olarak yaşamımı devam ettiriyorum. Bundan sonra da böyle olacak. İlçe başkanlarıyla hiçbir problemim olmadı.
İlçe kongresiyle birlikte İl Başkanı Ali Engin’le karşı karşıya geldiği süreç hakkında ise Durak, “Bazı şeyler bilinçli olarak yapıldı. İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcılarından birinin de müdahalesi oldu. Bana yönelik il başkanının açıklamaları oldu. Engin benim kardeşim ben onun ağabeyiyim. Hataları oldu yanlışları oldu ama bu abi-kardeşliğimiz devam eder” dedi.
Seçimlerden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin sorulması üzerine Durak, “ Konuştuk. Bir ziyaret görüşmeydi seçim sonrasına yönelik.Keşke kenarda duran yüzlerce küskün insan kazanılabilse…Katılan yeni isimlerle kaynaşsak. Partide ciddi bir ağabeyliğe ihtiyaç var. Ben üzerime düşeni yaparım ama örgüt başı olarak değil. Süreci izleyeceğiz. Bu görüşmede genel başkanın olumlu tavrı ben de de umut yarattı” dedi.
İzmir’deki yerel seçim sonuçlarını ve örgüte yansıması hakkında ise Durak şunları söyledi; “İzmir’de başarılıyız diyemeyiz. İzmir’le bu kadar oynanmasaydı 1-2 kayıpla geçilebilirdi. Başarılı olmak 1-2 kayıpla olurdu. Yanlışlar hatalar oldu. Bunu da özveriyle söylemeli insanlar. Fatura partiden kopanlara kesildi. Çağrılıp bu küskün ordusu kazandırılmalıydı. Ne Genel Merkez ne il bu adımı atmadı. Önümüzdeki süreç bizim için önemli zaman en iyi ilaç. Normalde yenilenme gerek tüzük gereği ama görevden almalar şık değil. Bazı bölgelere neşter vurulacağı söyleniyor. Genel Başkan da istemiş. Önümüzdeki süreçte değişimler yaşanabilir”
Yerel seçim sonrası MYK’de vurulan neşter ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Genel Başkan Yardımcısı olmasını değerlendiren Durak, “Genel Başkanımızla görüşmemde de ‘3-4 ay önce yapsaydınız daha iyi olacaktı’ dedim. Aytun Bey’in yapacakları önemli. Genel Başkan İzmir seçimleriyle ilgili bir karşılık verdi. Aytun Bey de bunu iyi değerlendirmeli” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MEME KÜÇÜLTMEK ARTIK ÇOK KOLAY
Sonraki Haber KARŞIYAKA BELEDİYESPOR'A YENİ BAŞKAN, YENİ YÖNETİM

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?