ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > CELSUS’DA SIRADIŞI MÜZİK GECESİ

CELSUS’DA SIRADIŞI MÜZİK GECESİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CELSUS’DA SIRADIŞI MÜZİK GECESİ

28. Uluslararası İzmir Festivali’nin en gözde mekânlarından biri olan Celsus Kütüphanesi 18 Haziran gecesi sıra dışı bir konsere sahne oldu.

Polonya ve Türkiye arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 600. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl ve Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı işbirliği ile yapılan konserde Artei Dei Suonatori  ile konserin solisti barok kemancı Rachel Podger adeta destan yazdı. Celsus Kütüphanesi’ni tamamıyla dolduran yerli ve yabancı dinleyiciler, kemanını vücudunun bir parçasıymış gibi büyük bir doğallık ve yetkinlikle çalan Podger’i dinlemeye doyamadı.

Dönemin çalgılarıyla, dönemin repertuarını en iyi yorumlayan toplulukların başında gelen Artei Dei Suonatori, barok topluluklar arasında Avrupa’da en üst sıralarda yer alıyor. Birlikte yaptıkları bütün kayıtlarla üstün başarılar kazanan Artei Dei Suonatori ve İngiliz asıllı barok kemancı Rachel Podger, 28. Uluslararası İzmir Festivali’nde 18. Yüzyılda, Avrupalı sanatçıları etkileyen Türk ve Polonya kültüründen izler taşıyan “Alla Polacca & Alla Turca” adlı yeni projelerini sundu. Telemann’ın Uluslar süiti ve Polonya Konçertosu ile başlayan konser, Vivaldi’nin “Grosso Mogul” keman konçertosu ile devam etti. Büyük teknik beceri isteyen konçertoda Rachel Podger’in olağanüstü virtüözitesi ve yorumu dinleyenleri büyüledi. İkinci bölüm Haydn’ın 44 numaralı senfonisiyle başladı, Mozart’ın “Türk” konçertosu adıyla bilinen 5 numaralı keman konçertosu ile sona erdi.

HABERE AİT VIDEO

Uluslararası İzmir FEstivali,Celsus,Adam Mickiewicz Enstitüsü, Artei Dei Suonatori,Rachel Podger
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EL ISISI TELEFONU ŞARJ EDECEK
Sonraki Haber KAYIP GENÇ KIZ BULUNDU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?