ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > CELSUS’DA MUHTEŞEM GECE

CELSUS’DA MUHTEŞEM GECE

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CELSUS’DA MUHTEŞEM GECE

Uluslararası İzmir Festivali’nin en gözde mekânlarından biri olan Celsus Kütüphanesi dün gece olağanüstü bir konsere ev sahipliği yaptı.

İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile İtalya’nın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı kutlamaları çerçevesinde yapılan konserde Quartetto Di Venezia, dinleyenlerine unutulmaz bir oda müziği gecesi yaşattı.

İzmir İtalya Konsolosluğu adına bir konuşma yapan Livio Anglisanti, iki ülke arasındaki dostluğa değindi, Quartetto Di Venezia’yı 28. Uluslararası İzmir Festivali’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede, “Akdeniz bizi birleştiriyorsa, Avrupa’da bütünleştiriyor. Türkiye Avrupa’nın bir parçasıdır” dediğini hatırlatan Anglisanti, kültürel ilişkilerin ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirdiğini ifade etti, bu konuda etkin rol oynayan İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’e de teşekkürlerini sundu. Quartetto Di Venezia’nın üyelerinin Celsus’da konser vermeyi çok istediğini de söyleyen Anglisanti, “bu gece bu dilleği gerçekleştirmekten mutluyuz” dedi.

Andrea Vio ve Alberto Battiston (keman), Giancarlo Di Vacri (viyola) ve Angelo Zanin(viyolonsel)den oluşan Quertetto Di Venezia, Festivalin fantastik mekânı Celsus Kütüphanesi’nde, dinleyicilerine Beethoven, La Malinconia, H. Wolf ve Brahms’ın eserlerini seslendirdi. Zarif İtalyan üslubunun seçkin temsilcileri olan Dörtlü’nün uyumlu birlikteliği ve duyarlı yorumları dakikalarca alkışlandı. Quartetto Venezia alkışlara Puccini’nin Crizanteme adlı eseriyle teşekkür etti.

Konser sonrasında uzun süre Celsus Kütüphanesi’nden ayrılamayan İtalyan sanatçılar, dolunayın aydınlattığı olağanüstü atmosferde fotoğraflar çektirdi.

28. Uluslararası İzmir Festivali’nin yaz etkinlikleri 17 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 21.30’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak “Martha Graham Dance Company” gösterisiyle sona erecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber RAMAZANDA AĞIZ BAKIMI NASIL OLMALI?
Sonraki Haber BU SERGİYİ MUTLAKA GEZİN...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?