ANA SAYFA > İZMİR > ÇEKOOP atık ilaç imhasında rekora koşuyor

ÇEKOOP atık ilaç imhasında rekora koşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ÇEKOOP atık ilaç imhasında rekora koşuyor

Tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaçların doğaya ve insan sağlığına zarar vermesini önlemek amacıyla 6 yıl önce Atık İlaç Hareketi'ni başlatan Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) rekora koşuyor. Ülke genelindeki üye eczanelerinden her yıl daha fazla atık ilaç toplayıp imha ettiren kooperatifin bu yıl geçen yılın üç katı (120 ton) atık ilacın imhasına ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Türkiye'de ilk defa Atık İlaç Hareketini başlatan Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP),  kısa sürede önemli bir mesafe aldı.  Buca Belediyesi'nin, eczacıların desteğiyle hayata geçen projeye iki yıl önce İlaç Dedektifleri Projesi dahil oldu. Proje kapsamında ÇEKOOP tarafından ilköğretim öğrencilerine verilen eğitimlerde, atık ilaçlar, zararları ve doğru imha yolları hakkında bilgi verildi. Eğitimler sayesinde binlerce öğrenci ve ailesi, atık ilaçlar ve zararları konularında bilinçlendi.  Her yıl artan destek sayesinde toplanan atık ilaç sayısı sürekli artış gösterdi. EDAK Ecza Kooperatifi'nin lojistik destek verdiği proje kapsamında 2012 yılında 22.500 kg, 2013 yılında 22.110 kg, 2014 yılında 50.240 kg, 2015 yılında 67.080 kg, 2016 yılı ilk dört ayında 30 bin kg atık ilacı toplanarak imhasını gerçekleştirdi.  
 
İLKKURŞUNLU UYARDI: "ATIK İLAÇ ÇÖP DEĞİLDİR"
Tarihi geçmiş ve kullanılmayan atık ilaçların doğru kanallarla imha edilmediği takdirde hem çevreye hem de insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini belirtin ÇEKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Şule İlkkurşunlu, "Atık ilaç kalıntısı doğaya karıştığı takdirde sulardan asla arındırılamaz temizlenemez. Bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Atık ilaçlar çöp değildir. Mutlaka, eczacıların da içerisinde olduğu bir sistemle, toplanarak, çevreye zarar vermeden imha ettirilmelidir" diye konuştu. 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 1912 Karşıyaka Derneği'nden açıklama
Sonraki Haber Bülent Delican'dan 19 Mayıs mesajı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?