ANA SAYFA > İZMİR > BÜYÜK USTALAR ÇEŞME'DE BULUŞUYOR

BÜYÜK USTALAR ÇEŞME'DE BULUŞUYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BÜYÜK USTALAR ÇEŞME'DE BULUŞUYOR

Çeşme’de bu yıl ikincisi düzenlenecek Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası için ilçeye aralarında 'Büyük Usta' unvanını taşıyan isimlerin de bulunduğu yüzlerce satranç oyuncusu gelecek.

Çeşme, alışılmış etkinliklerinin dışında bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çeşme Belediyesi'nin sponsorluğunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan 2. Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası, yerli ve yabancı Uluslararası Usta (International Master) ve Büyük Usta (Grand Master) unvanlarına sahip satranç oyuncularının ilçede bir araya gelmesini sağlayacak. Turnuvanın bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olmasına rağmen uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından 'Büyük Usta', 'Uluslararası Usta', 'Kadın Uluslararası Usta' ve 'Kadın Büyük Usta' unvanı verilmiş çok sayıda başarılı satranç ustasının turnuvada mücadele edeceğinin ve bazılarının da sadece gözlemlemek için katılacağını kaydeden Başkan Dalgıç, turnuvanın 14-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti. Dalgıç, "Çeşme tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde gerçekleşecek turnuva için dört farklı kıtadan, aralarında dünyanın en iyi 200 satranççısı listesinde yer alan sporcuların da olduğu 250 satranççı mücadele edecek" diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile birlikte TSF Çeşme İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç'ın destekleriyle gerçekleştirilecek turnuva, yarın 15.00'te Aya Haralambos Kilisesi'nde yapılacak gala ile başlayacak. Turnuvanın galipleri, altı gün boyunca gerçekleşen dokuz tur karşılaşmanın ardından belirlenecek

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber LORİA: ANTRENMANDA BİLE GOL YESEM DELİYE DÖNERİM
Sonraki Haber YUSUF ŞİMŞEK'TEN GABRİC'E VETO

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?