ANA SAYFA > SAĞLIK > Burun Estetiği ile Şekil ve İşlev Düzeltme

Burun Estetiği ile Şekil ve İşlev Düzeltme

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Burun Estetiği ile Şekil ve İşlev Düzeltme

Her yıl binlerce insan burun estetiği ameliyatı geçirir.

Burun estetiği cerrahisi, estetik amaçlarla ya da hem şekil hem de işlevin geliştirilmesi için bir kombine bir prosedürü ile gerçekleştirilebilir. Ayrıca nazal nefes darlığı problemlerini hafifletebilir ya da tedavi edebilir, doğum veya yaralanmayla ilgili deformiteleri düzeltebilir veya yaşlanan, sarkan bir burnu düzeltebilir.

Herhangi bir nedenden dolayı nazal cerrahi düşünen hastalar, nazal hava yolu fonksiyonunun yanı sıra plastik cerrahi uzmanı olan bir doktora başvurmalıdır. Bu, hem iyi bir solunum sisteminin hem de estetik bir görünüme sahip olunmasının garantilenmesine yardımcı olur.

Burun estetiği cerrahisi ile mükemmel bir buruna sahip olunabilir mi?

Burun estetiği cerrahisi burun şeklini, yüzün diğer özellikleriyle dengeli bir hale getirerek hem işlevini hem de estetik görünümünü artırır. Burun en göze çarpan yüz özelliği olduğundan, hafif bir değişiklik bile görünüşü büyük ölçüde iyileştirebilir. Ameliyattan önce, hastanın hangi değişimin mümkün olabileceğinin yanı sıra prosedürün sınırlamaları ve riskleri hakkında açık ve gerçekçi bir anlayışa sahip olması çok önemlidir.

Deri tipi, etnik köken ve yaş cerrahın ameliyat öncesi değerlendirmesi gereken faktörler arasında olacaktır. Ağır nefes darlığı bozukluğu vakaları dışında, genç hastalar genellikle burunları tam olarak gelişimini tamamlayıncaya kadar uygun aday değildir.

Birincil Burun Estetiği

En ideal burun oranlarını oluşturmak için burnun boyutunu ve şeklini cerrahi olarak düzeltme operasyonudur. Burnu diğer yüz özellikleriyle harmanlayarak, uyum ve güzellik yaratılır. Bu, "ruhun giriş kapısı" olan gözleri geliştirir.

Burun Estetiği Ameliyatı

Görünür olmayan burunun içinde insizyonlar yapılır. Burun estetiğinde iki farklı tip vardır. Açık ve kapalı burun estetiği. Açık burun estetiği tekniğinde burun deliklerini ayıran deri bölgesinde kesik yapılabilir. Kapalı burun estetiği tekniğinde ise burun deliklerinin içinde kesik açılabilir. Ardından her iki teknikte de altta yatan kemik ve kıkırdak, burnun yeni şeklini oluşturmak için şekillendirilir. Cilt, burnun yeni çerçevesi üzerine yeniden örülür ve tüm kesikler kapalıdır.

Ameliyat tamamlandıktan sonra yeni şekillendirilmiş burun çerçevesini yerinde tutmak için burun üzerine küçük bir bant yerleştirilir. Op. Dr. Güncel Öztürk çok nadir durumlarda nazal tampon kullanmaz. Bunun dışında sargı ya da alçılama teknikleri de kullanılmamaktadır. Ek destek için küçük dahili silikon ateller uygulanabilir ve genellikle 7 gün sonra çıkarılır.

Burun Estetiğinin Hedefleri

Burun estetiği ile çok büyük bir burnu küçültebilir, çok geniş bir burnu daraltabilir, çarpık bir burnu düzeltebilir, kemerleri yok edebilir, burun ucu yeniden şekillendirebilir ve daha genç bir görünüm için burun ve üst dudak arasındaki açıyı iyileştirebilir. Burun tıkanıklıklarının nefes darlığı ve sinüs problemlerine neden olduğu hava akışını arttırabilir. Ayrıca, istenmeyen bir özellik düzeltildikten sonra endişeleri azaltır ve kişinin özgüveni artırabilir.

Burun estetiğinde iyileşme süreci nasıldır?

Burun estetiği çok detaylı bir prosedürdür. Nihai sonuç, büyük ölçüde cildinizin nasıl iyileştiğine bağlıdır. Hedef en kısa sürede, en uyumlu ve en sağlıklı buruna kavuşulmasını sağlamaktır. Burun estetiğinde deri dokusu ve kalınlığı çok önemlidir.

Burun estetiğinde iyileşme aşamaları nelerdir?

Burun estetiği 2 ila 3 saat arasında sürer ve genellikle genel anestezi altında hastanede yapılır. Tam günlük aktivitelere ameliyattan birkaç gün içinde, hafif egzersize bir hafta içinde, yoğun egzersize 3 hafta içinde tekrar başlayabilir ve temas sporları, dalış veya ağırlık kaldırmaya ise 6 hafta sonra devam edebilir. Ayrıca, iyileşme günü 8. gününe kadar (uçakla bile) seyahat edebilirsiniz ve 6 hafta sonra burun köprüsüne gözlük takılabilir.

Kalan hafif şişlik birkaç hafta sürebilir ve son iyileşme cildinizin kalınlığına ve kalitesine bağlı olarak değişerek yaklaşık bir yıl sürebilir.

#burunestetiği #nefesdarlığı

Tanıtım

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balkanlılar Halk Dansları Festivali coşkulu bir törenle başladı
Sonraki Haber Karşıyaka’da ikinci el bisiklet pazarı açılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?