ANA SAYFA > İZMİR > Bülent Delican'dan Dil Bayramı mesajı

Bülent Delican'dan Dil Bayramı mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bülent Delican'dan Dil Bayramı mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Dil Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Delican yayımladığı mesajda, dilimizin zenginliklerine ve köklerine dikkat çekerken Yahya Kemal Beyatlı'nın; "Bu dil ağzımızda annemizin sütüdür" dizesini hatırlatarak, dilimize sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Türkçe, dünyanın en köklü ve zengin dillerindendir. İçinde dünyanın ve yaşadığımız coğrafyanın çok yönlülüğünü ve renklerini barındırırken, temellerini koruyarak bugüne gelmiştir. Bir milletin kullandığı dil; o milletin tarihini ve medeniyetini yansıtır. Vatan, dil, bayrak, gibi unsurlarını bir puzzle gibi birbirini tamamlamasını sağlayan milletlerin ve devletlerin önü daima açıktır."

Başkan Delican, Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın; "Bu dil ağzımızda annemizin sütüdür" dizelerini hatırlatarak, "Türkçemiz, bizi her noktada besleyen, beslendiğimiz bir değerimizdir. Onu korumak, geleceğimizi güvence altına almak anlamını taşır. Milletimizin ve vatanımızın birliği, dirliği, bütünlüğünü korumak anlamını taşır. Diline sahip çıkan milletlerin, kendilerine özgü kültürleri, yazılı ve sözlü tarihleri olabilir. Edebiyattan sanata, tüm bilim dallarının gelişmesinin önünü açar. Başta milli ruh ve birlikteliğimizin sürekliliği sonra da  gelişmiş bir medeniyete sahip olmanın temel koşullarındandır." diye konuştu.

Eğitim alanında da dilimizi korumak ve geliştirmenin önemine de değinen Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Dil Bayramının başta çocuklar ve gençler olmak üzere, Türk milleti için heyecanını, birlikteliğini diri tutmaya  vesile olmasını diledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Adam olacak çocuklar, Doğukan Manço ile yarıştı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, PAOK karşısında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?