ANA SAYFA > SPOR > Bostanlıspor’dan tenise Avrupai atılım…

Bostanlıspor’dan tenise Avrupai atılım…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlıspor’dan tenise Avrupai atılım…

Bostanlıspor, teniste büyük atılım yaparak, bilimsel bir çalışmayı Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’ya uygulayacak.

 “Modern tenis, fitnes, sağlık, beslenme, kondisyon”u bir arada yürütecek olan çalışmalar, ABD ve Avrupa’da dünyanın ünlü tenisçilerinin antrenörleri tarafından uyguladığı programlara göre yapılacak. Bu konuda ITF'in Fransa Ve Almanya Tenis Federasyonu eğitim programlarını tamamlayan “Fizik Antrenörlüğü ve Teknik Antrenörlük” sertifikalı tenis coachu Volkan Çetin ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Bostanlıspor, “yaz dönemi eğitimleri”ni 10 Temmuzdan itibaren Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri Tenis Kortlarında başlatacak.
Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, İzmir’de ilk kez tenis de modern bir uygulama ile sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Güçlü bir ekip kurduk. İsviçreli tenisçi Roger Federer'in antrenörü Paul Annacone, Venus Serena Williams kardesler, Sharapova gibi dünya yıldızlarını yetiştiren Nicholas James Bollettieri, Paul Lefiti, Jill Isaacs, Steafan Sarda gibi Avrupa tenisinin değerli teknik ve fizik antrenörlerinin eğitim programlarına katılarak ders alan ve bir süre birlikte çalışan Volkan Çetin ile baş antrenör olarak anlaştık. Ekibine yine kendisi gibi Avrupa da tenis eğitimi alan, başarılı bir eğitimci ve tenis antrenörü Özgün Doğan’ı antrenör olarak dâhil ettik. Antrenörümüz Berkan Sayal ve genel koordinatörümüz H. Kaya Gücü de ekibe katıldı. Kulübümüzün tenis danışmanı olan Tenis Milli Takımlar antrenörü ve KSK Tenis Şubesi baş antrenörü Yıldıray Çam da Bostanlıspor tenisine ve bu ekibe güç verecek.”
Avni Erboy, açıklamasına şöyle devam etti:
“Çalışmalarda elit sporcular ve yeni başlayanlar için, modern tenis, fitnes, bireysel özel antrenman programları, fizik antrenmanları, kuvvet, çabukluk, dayanıklılık, kondisyon, koordinasyon, refleks antrenmanları ön planda olacak. Ayrıca, profesyonel tenisçilere performans artırıcı antrenman teknikleri verilecek. Sağlık da önemli. Tenis dirseği rahatsızlığı, golf dirseği rahatsızlığı, kronik kas ağrılarına modern tenis fitnes yöntemleriyle çözümlenecek. Bunların yanı sıra tenise yeni başlayacak olanlar ve tüm yas kategorilerinde birer bir, dörtlü gruplar halinde çalışmalar yapılacak. Orta seviye tenisçiler için hatalı vuruş alışkanlıklarını düzeltme dersleri, adım alma ayak çalışmaları, etkili servis, oyunu kontrol etme vuruş kontrolü, özellikle çocuklar da sporcu beslenmesinin önemi de anlatılacak.”
Aylık tenis derslerini şu anda uygulanan 8 saat yerine aynı ücretle 2 katı, yani 16 saat vereceklerini ve son derece de ekonomik olacağını da sözlerine ekleyen Avni Erboy, “Tenisin zengin sporu olmadığını kanıtladık. Buna devam edeceğiz. Biz tenis oynamak isteyenlere tenisi doğru öğrenirken paralarının da kortlarda değil, cebinizde kalmasını sağlayacağız. Artık tenis oynamak ve öğrenmek isteyenleri geleceği görenlere doğru adres olan Bostanlıspor’a bekliyoruz. Hedefimiz tenisi bilinçli olarak öğretmek ve tenis de yepyeni şampiyon Karşıyakalılar yetiştirmek. En kısa zaman da kendi takımlarımızı da kurarak şampiyonalara katılacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Arda engel tanımıyor...
Sonraki Haber İzmir'deki orman yangını devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?