ANA SAYFA > ÇEVRE > Bostanlı'da bisikletciler yol için eylem yaptı...

Bostanlı'da bisikletciler yol için eylem yaptı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlı'da bisikletciler yol için eylem yaptı...

İzmir Bisiklet Birliği üyeleri, Bostanlı rekreasyon alanındaki bisiklet yollarının kapatılmasına tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Bostanlı'da yanlarında getirdikleri bisikletleriyle ve ellerinde taşıdıkları "Bisiklete yol ver", "Ey belediye tuttuğun yol, yol değil", "Bisiklet üzerinde güvenli bir yol hayal ediyorum" gibi ifadelerin yazdığı dövizlerle toplanan grup, bir süre slogan attı. Bisiklet yolunun kapatılmasına tepki olarak trafiğin aktığı Hasan Ali Yücel Bulvarı'nda bisikletlerini süren grup üyeleri, daha sonra kendilerine ayrılmasını istedikleri yolun sağ şeridine bisikletleriyle yattı.
Grup adına basın açıklaması yapan İzmir Bisiklet Birliği üyesi görme engelli Ali Köse, günlük ulaşımlarında bisikleti kullanan, İzmir'i seven, çevresini koruyan, doğa dostu kişiler olduklarını vurguladı. İzmir'deki tüm bisiklet grupları olarak bir araya geldiklerini belirten Köse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendilerine "İzmir bisiklet şehri olacak" şeklinde vaatte bulunduğunu ancak verilen sözlerin tutulmadığını savundu.

Köse, şu ana kadar yapılan bisiklet yollarının da "göstermelik" olduğunu ileri sürerek, "İzmir'de bisiklet yolları göstermelik yapıldı. Sahillerde gezinti yolu kıvamında kaldı. Mevcut yollar ise hiçbir güvenli alternatifi yapılmadan ulaşıma kapatılıyor.

Bostanlı 2. Etap sahil düzenlenmesi kapsamında, ağustos ayında başlayan çalışmalar nedeniyle sahil bisiklet yolu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 450 gün süreyle kullanıma kapatılmıştır" dedi.

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile 450 günlük süre boyunca bisiklet yolu olarak Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın sağ şeridinin düzenlenmesi kararı alındığını ancak bu yolun güvenli olmadığını aktaran Köse, şunları kaydetti:"İlgililerin dalga geçer gibi bizlere layık gördüğü 1 metrelik gidiş-dönüş bisiklet yolu tehlikelerle doludur. Bu göstermelik bisiklet yolu karayolundan güvenle ayrılmadığı, darlık ve su kanalı nedeniyle ölüm tuzağıdır. Bu bisiklet yolu müsveddesi bile arabalar ve belediyenin çöp konteynerleri tarafından işgal edilmektedir.

Yaptığımız itirazlara, verdiğimiz dilekçelere rağmen hiçbir değişiklik olmamıştır. Belediyeyi ve ilgilileri UKOME kararlarına ve evrensel kurallara uymaya davet ediyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yatalak hastanın Mavişehir'deki arsasını sahte evrakla satıyorlardı...
Sonraki Haber Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi'nin açılışına geri sayım başladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?