ANA SAYFA > MAGAZİN > BOŞNAK ÖĞRENCİLER ŞEHRİMİZE HAYRAN KALDI

BOŞNAK ÖĞRENCİLER ŞEHRİMİZE HAYRAN KALDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BOŞNAK ÖĞRENCİLER ŞEHRİMİZE HAYRAN KALDI

Bosna'nın Travnik kentinden medrese öğrencileri ve Prusac ve Donyi Vakuf meclis üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet Bosna Sancak Derneği'ni ziyaret etti.

Pusaç Prusac müftüsü Sadık Efendi ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nden iki akademisyenin eşliğinde İzmir'e gelen heyeti karşılayan Bosna Sancak Derneği Başkanı Abdullah Gül, Bosna'ya başlattıkları yardım kampanyasını desteklemek ve ikili ilişkileri güçlendirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Bosna'da yaşanan sel felaketinin ardından İzmir Valiliği izniyle başlattıkları yardım kampanyasının sürdüğünü ifade eden Gül, ''Bosna'ya yardım için valilikten iznimizi çarşamba günü aldık. Şu anda yardım için organizasyonumuzu başlattık. Tuzla müftüsüyle görüşmelerimizi yaptık. Yardımları en acil nerelere vermemiz gerektiğini tespit ettik. İnanıyorum ki önümüzdeki hafta içinde ilk yardım tırını Bosna'ya göndereceğiz. Biz de yönetim kurulu arkadaşlarla Bosna'ya gidip yardım tırımızı karşılayacağız. Ve oradaki mağdur olan ailelerin tüm ihtiyaçlarını giderip, yaralarını sarmaya çalışacağız. Gönül ilişkilerini güçlendirmek için oralara gitme ihtiyacı içindeyiz. Kötü günlerde olduğu gibi, iyi günlerde de orada ki Boşnak kardeşlerimizin yanında olacağız'' diye konuştu.
Ege Bölgesi'nde Boşnak nüfusun yaşadığı en kalabalık kentin İzmir olduğunu ifade eden Bosna Sancak Derneği Başkanı Abdullah Gül, ''Boşnak hemşehrilerimizin gönülden gelen duygularıyla Bosna'da yaşayan kardeşlerimizin yanında olacağız. Bosna'da ki, Sancak'ta ki kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz'' şeklinde konuştu. 'İyi günde, kötü günde hep Boşnak kardeşlerimizin yanında olacağız'' diye dernek başkanı Gül, ''Misafirlerimiz, dostluk ilişkilerini güçlendirmek ve Bosna'ya başlattığımız yardım kampanyasını desteklemek için bize destek vermek için geldiler. İkili ilişkilerimizin güçlendirilmesiyle ilgili, yeni projelerle ilgili görüşmeler yaptık. Oradaki Boşnak kardeşlerimize daha fazla destek olmak için en kısa zamanda projelerimizi hayata geçireceğiz. Bugün medrese öğrencilerimizin güzel bir ilahi sunumu oldu. Ramazan ayında bu ilahi grubunu getirip, bu eserleri İzmir'in belli başlı yerlerinde buradaki hemşehrilerimizle paylaşacağız'' dedi.
Ziyarette konuşan Prusac müftüsü Sadık Efendi, ''Biz İzmir'de şunu gördük. Siz derneğinizle yüz yıllık adetleri koruyorsunuz. Almanya'da yaşayan kardeşlerim var. Fakat onlar Boşnak kültürünü unuttular. İzmirli Boşnaklar ise bu kültürü unutmamış. İyi ki bu kültürü halen daha saklıyorsunuz. Bunun için teşekkür ederim'' diye konuştu. Bosna'daki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin dört yıllık eğitim müfredatına sahip olduğunu söyleyen Leyla Beso Hlaskiç,''1705 yılında kurulan okulda lisede gösterilen dersler işleniyor. 12 tane sınıfımızda 350'ye yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Yatılı bir okul olmasının yanında hafta sonları evlerine gidiyor. Verdiğimiz eğitimden sonra öğrencilerimiz istedikleri üniversitelerde okuyabiliyor. İstanbul ve Ankara ağırlıklı Türkiye'de ki üniversitelerde de eğitime devam ediyorlar'' şeklinde ifade etti.
Medrese öğrencilerinden oluşan koro, Bosna'da savaş zamanı yaşanan acıları anlatan bir ilahi okudu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DERİ'N FİKİRLERDE FİNALE YAKLAŞILDI...
Sonraki Haber YAMANLAR'DAKİ SEPTO YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?