ANA SAYFA > GÜNDEM > BOSNA HERSEK'İN AKHİSARLILAR'I KARŞIYAKA'YA HAYRAN KALDI

BOSNA HERSEK'İN AKHİSARLILAR'I KARŞIYAKA'YA HAYRAN KALDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BOSNA HERSEK'İN AKHİSARLILAR'I KARŞIYAKA'YA HAYRAN KALDI

Ortak Medeniyetin İki Evladı Türkiye Ve Bosna-Hersek Akhisar’da Buluştu. Bosna Hersek'li konuklar Karşıyaka'yı da gezdi.

Bosna-Hersek’in Prusac (Akhisar) köyünden ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencilerinden oluşan ekip Akhisar Belediyesi’nin davetlisi olarak bir hafta boyunca süren ziyarette dostluk köprüsü sağlamlaştırıldı.

555. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Bosna heyeti Soma’da yaşanan facia nedeniyle festivalin iptal edilmesi ile ilk olarak şehit madenci ailelerini ziyaret etti. 13 Mayıs günü Soma’da özel bir kömür maden işletmesinde yaşanan faciada hayatını kaybeden ve şehit düşen madencilerin mezarlığını ziyaret eden Bosna heyeti burada dua etti. Ardından Bosna heyeti Soma’da bulunan şehit madenci ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Grup daha sonra Soma Belediyesi yetkilileri ile buluştu.

555. Çağlak Festivali kapsamında Şeyh İsa Camisinde düzenlenen anma törenine katılan Bosnalı grupta bulunan Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri katılımcılara mest etti. Soma’da yaşanan facia için de dua edilen anma töreni haricinde festival kapsamında hiçbir program yapılmadı.

Bosnalı grup daha sonra Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekiplerince Akhisar’ın tarihi ve turistik mekanları ile Manisa ve İzmir ziyaretleri yapıldı. İzmir'de en çok ilgilerini Karşıyaka çekti ve Bosnalı konuklar burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TÜRKİYE’NİN İLK AYAKKABI MÜZESİ FUAR’A TAŞINIYOR
Sonraki Haber KENT KONSEYİNİN İLK KONUĞU TUNÇ SOYER OLDU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?