ANA SAYFA > İZMİR > Bornova Belediyesi’nin eğitim hamlesi devam ediyor

Bornova Belediyesi’nin eğitim hamlesi devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Belediyesi’nin eğitim hamlesi devam ediyor

Bornova Belediyesi’nin İncivak (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) işbirliğiyle düzenlediği eğitimler Naldöken Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Düzenlenen eğitimler kapsamında, “Ailenin Korunması ve Kadın Hakları” Paneli gerçekleştirildi. Panelde mutlu toplumun temelinin mutlu aile olduğuna dikkat çekildi.

Bornova Belediyesi toplumun her kesiminin eğitimi konusunda önemli çalışmalar yapıyor. BELGEM aracılığı ile binlerce çocuk ve gence  eğitimler verilerken kadınlar için de değişik eğitim programları düzenleniyor. Bornova Belediyesi’nin her kesimden insana kaliteli ve bilinçli yaşam sürdürmesini sağlamak amacıyla İncivak işbirliğiyle düzenlediği eğitimlere devam ediyor. Sağlıktan internet kullanımına geniş bir yelpazede düzenlenen eğitimlerde vatandaşlar bilgilendiriliyor. Düzenlenen eğitimler kapsamında, “Ailenin Korunması ve Kadın Hakları” Paneli gerçekleştirildi.

Günümüzün en önemli sorunlarından olan kadına şiddet konusunda bilgilendirilen katılımcılarla yasal haklar ve karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı. Avukat Uluğ İlve Yücesoy’un konuşmacı olarak katıldığı panelde ailenin korunması ve şiddetin önlenmesinin önemine vurgu yapıldı.

Kadına şiddet ve aile içi şiddet konusunu yaşanan örnekler üzerinden anlatan Avukat Yücesoy şiddetin sadece fiziksel değil psikolojik de yapılabildiğine dikkat çekti. Şiddetin türlerini tanımlayan Yücesoy “Hakkını bilen kadın sağlıklı, mutlu aile ve toplum için şarttır. Her geçtiğimiz gün kadına yönelik şiddet artıyor. Toplumun her kesiminden kadın şiddete uğruyor. Mutlu bir toplum yaratmanın temeli mutlu ailedir” dedi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda eğitim konusuna öncelik verdiklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu konuda çeşitli sivil toplum kuruluşları ile de işbirlikleri yaparak projeler üretiyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımların yanında bu tür sosyal projelerle de Bornovamızda yaşam standartlarını yükselmek için çalışıyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde kentimizde, ülkemizde ve dünyamızda huzur içinde yaşanan günler diliyorum” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Selçuk’ta bu yıl festivalde müzik ve eğlence olmayacak
Sonraki Haber Karşıyaka'da 2 gün elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?