ANA SAYFA > SAĞLIK > "BİSİM"İ 5 AYDA 80 BİNDEN FAZLA KİŞİ KULLANDI

"BİSİM"İ 5 AYDA 80 BİNDEN FAZLA KİŞİ KULLANDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent bisikleti kiralama sistemi olan BİSİM, 5 ayda 80 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlardan biri olan kent bisikleti kiralama sistemi “BİSİM”, 7’den 70’e her kesimin tercihi oldu. “Yollar artık BİSİM” sloganıyla yola çıkan ve ilk aşaması 18 Ocak’ta İnciraltı-Alsancak arasında hizmete giren sisteme daha sonra Karşıyaka da dahil oldu. Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında bir süre devre dışı kalan Ahmed Adnan Saygun ve Göztepe istasyonlarının yeniden devreye girmesiyle BİSİM, 29 istasyonda 311 bisikletle hizmet vermeye başladı. İzmir kıyılarına renk katan BİSİM’in hizmete girdiği günden itibaren geçen 5 aylık sürede 80 binin üzerinde kişi yararlandı. İzmirlilerin büyük beğenisi toplayan sistemde, 16 bin 500 kişi BİSİM Kart’a üye olurken 19 bin 800 kişi ise kredi kartıyla kiralama yaptı.
 

Hem ekonomik hem pratik
BİSİM'in kiralama ücretleri, her kesimden insanın yararlanabilmesi amacıyla mümkün olduğu kadar düşük tutuluyor. Bisiklet kiralamak isteyenler ilk 1 saat için 2 TL ödüyor. Sonraki her saatin ücreti ise 1 TL. Kiralamada kolaylık sağlayan BİSİM kartları Konak, Üçkuyular, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinden temin edilebiliyor. www.bisim.com.tr adresinden satın alınması halinde bu kartlar kargo ile alıcının adresine gönderiliyor.

Öncelik sporda
BİSİM’in müdavimi olduğunu belirten spor eğitmeni Burcu Çalışlar hemen hemen her gün spor amaçlı bisiklet kiraladığını belirtirken Nezaket Alpaya ise “Göztepe’de oturuyorum. Vakit buldukça arkadaşımla birlikte bisiklete biniyorum. Önce koştuk, şimdi Konak Meydanı’ndan Kent Ormanı’na kadar bisiklet sürerek sporumuzu tamamlayacağız. Belediye adına güzel bir çalışma” dedi.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "İZMİR, TÜRKİYE TURİZMİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR"
Sonraki Haber Evden Eve Taşıma İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?