ANA SAYFA > GÜNDEM > Bir nota, bir gülüş oldu...

Bir nota, bir gülüş oldu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bir nota, bir gülüş oldu...

Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda bir konser düzenledi.

Engellileri sosyal hayata kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla toplumun her kesiminin takdirini toplayan Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Karşıyaka Belediyesi’nin de katkılarıyla Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir konser düzenledi.

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Polat ve Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın da seyirciler arasında yerini aldığı konseri, çok sayıda vatandaş da izledi.

“Sadece bu günlerde anılmak istemiyoruz”

Konserin başlangıcında bir konuşma yapan Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Polat, “Bizim amacımız farkındalık yaratmaktır. Biliyorsunuz 10-16 Mayıs tarihleri ‘Engelliler Haftası’ diye geçiyor. Bizler sadece bu günlerde anılmak, gündemde olmak istemiyoruz. Her zaman bizlerle birlikte olmanızı istiyoruz. Hayatın içerisinde olmak istiyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. En büyük engel sevgisizliktir, sevmemektir, sevememektir” dedi.

Hülya Polat’ın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise, “Engelli deyince ne anladığınız önemlidir. Belki de engelsiz gibi gözüken, ama bu genç insanları anlamayan, onlarla yeterli iletişimi kuramayan engellilere bakmak gerekiyor. Bu gençlerimize verilen emekler bugüne kadar hiç karşılıksız kalmadı. Hep beraber zihinlerimizdeki engelleri kaldırdığımız takdirde, bu gençlerimizden toplum olarak da birey olarak da çok istifade edeceğiz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Hem eğlendiler, hem eğlendirdiler

Konuşmaları takiben konserin düzenlenmesine katkı sağlayan isimlere teşekkür belgeleri verilirken, daha sonra engelli gençlerin ve annelerinin müzik şöleni başladı. Dinleyiciler için en sevdikleri şarkıları koro halinde ve solo performanslarla sahneye taşıyan engelli gençler, hem kendileri coştu hem de seyircileri coşturdu. Konser bitiminde uzun süre ayakta alkışlanan engelliler, kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha herkese gösterdiler.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'ın Galatasaray maçlarının tarihleri belli oldu
Sonraki Haber Vali ve İl Emniyet Müdürü miniklerle pedal çevirdi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?