ANA SAYFA > GÜNDEM > Bilge Çınarlar, Karşıyaka'da ikinci baharı yaşıyor

Bilge Çınarlar, Karşıyaka'da ikinci baharı yaşıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilge Çınarlar, Karşıyaka'da ikinci baharı yaşıyor

Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’de yapımını tamamladığı Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile 55 yaş ve üzeri Karşıyakalılara sosyal yaşamın kapılarını açtı. Düzenlenen kurslar ve etkinliklerle kısa sürede Bilge Çınarlar’ın buluşma noktası haline gelen tesis için 14 Ekim’de resmi açılış töreni gerçekleştirilecek.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği örnek projelere bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, ‘Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin yapımını tamamladı. Mavişehir Caher Dudayev Bulvarı üzerinde, Bilim Merkezi’nin karşısında yer alan modern tesis; tek katlı ve engelli kullanımına da uygun olarak tasarlandı. Merkez içerisinde üyelerin istedikleri zaman yararlanabilecekleri bir kütüphane, bilgisayar sınıfı, kurs odaları, oyun ve dinlenme salonu, hemşire ve psikolog odası, kuaför salonu gibi bölümler oluşturuldu.

Karşıyaka’da yaşayan 55 yaş ve üzeri tüm vatandaşların ücretsiz olarak üye olabildiği merkez, kısa süre önce faaliyete geçirildi. Üyelerin bağımsız yaşama, sosyal hayata uyumuna ve katılımına yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Kırkyama, ahşap boyama, takı, çiçek yapımı, aşçılık, pastacılık, resim, yoga, pilates, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korosu, bilgisayar, satranç, akıl oyunları, aerobik, zumba, tango, latin dansları kursları açıldı. Ayrıca çeşitli sağlık kuruluşlarıyla birlikte söyleşi, seminer ve konferansların da düzenlendiği merkezin resmi açılış töreni, 14 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Büyüklerimizin ilerleyen yaşlarında evlerinden çıkıp sosyalleşmelerini, hayata katılarak tecrübelerini gün ışığına çıkarmalarını ve yanımızda olmalarını istiyoruz. Bu amaçla sunduğumuz hizmetleri, yeni merkezimiz sayesinde artık çok daha geniş kapsamlı ve modern şartlarda yerine getirebiliyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla; en kıymetli varlıklarımız olan büyüklerimize en güzel hizmetleri sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Tesisimizin açılış törenine tüm Karşıyakalıları bekliyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yaklaşan kış mevsimi için hayvanseverler dikkat!..
Sonraki Haber İzmir Ülkü Ocakları zehir tacirlerine savaş açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?