ANA SAYFA > EKONOMİ > BESİAD iş garantili kurslar açıyor

BESİAD iş garantili kurslar açıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BESİAD iş garantili kurslar açıyor

Bostanlı Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin (BESİAD) yeni yönetim kurulu tanıtım toplantısında konuşan Başkan Akdaş “BESİAD şimdilik 80 kişi için iş garantili kurslar açacak” dedi.

Yeniden Başkanlığa seçilen Ali Akdaş BESİAD’ın yeni yönetim kurulunu basına tanıtmak için Karşıyaka Hâkim Evi’nde kahvaltılı toplantı düzenledi.

Başkan Akdaş Başkan Vekili Emre İpek ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Arslan ile yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Yaptıkları çalışmaları ve hedefindeki projeleri de anlattı.

Akdaş BESİAD’ın bölgeye ekonomik ve sosyo- kültürel açıdan ciddi katkıları olduğunu belirterek şunları söyledi.

“10 aylık süreçte KOSGEB, İŞ_KUR ile ortak hareketle girişimcilik kurslarını açtık. Türk Kızılay ile “İzmir Kanım sana feda” diyerek ciddi bir kan bağışı kampanyası gerçekleştirdik.  “Vatan size, aileniz bize emanet” projesinde yer alarak, Güneydoğudaki askerlerimize, içinde çocuklarımızın moral veren mektuplar ve küçük hediyeler olan moral kolilerini Karşıyaka Belediyesinin de destekleriyle gönderdik. Karşıyaka Kaymakamlığı katkıları ile ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri dağıttık.”

Akdaş 900 kayıtlı üyelerinin olduğunu bunlardan 350sinin aktif olarak görev yaptığını vurgulayarak yeni projelerini şöyle açıkladı.

10 Kasım’da lokma dökülecek

10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için Kemalpaşa camiimizde Karşıyaka Belediyesi ile birlikte lokma dökeceğiz. Paylaşmak çok önemli. Projelerimizi, sevgimizi, yediğimizi ve lokmalarımızı paylaşacağız. Bütün şehitlerimiz için dua edeceğiz.

İş garantili kurs verilecek

Eğitimi çok önemsiyoruz. KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerine devam edeceğiz. İş başında eğitim projemiz var. Karşıyaka Kaymakamımız Sayın Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa İslamoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Ebru Yücel ve İŞ-KUR İle İşbaşında Eğitim vereceğiz. Bu proje şiddet görmüş, mağdur, tutuklu olup da ceza evinden yeni çıkmış kadınları hayata kazandırmaya yönelik olacak. 80 kişiyi hedefliyoruz. 6 aylık bir eğitimle asgari ücret verecek, genel sağlık sigortalarını yaptıracağız. Kurs sonunda da hepsinin garanti işleri olacak, bünyelerimizde istihdam edeceğiz.” dedi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ: Karşıyaka'ya çözüm ortakları ve finansörler arıyoruz
Sonraki Haber Yeni gemiler Bostanlı'dan seferlerine başladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?