ANA SAYFA > GÜNDEM > Bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi Meclis'e sunuldu

Bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi Meclis'e sunuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi Meclis'e sunuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerliğinde içinde bulunduğu torba tasarının TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu bildirdi. Muş, bedelli askerlik düzenlemesinde 28 günlük temel askerlik eğitiminin de olduğunu açıkladı.

 Muş, bedelli askerlik hakkında, " Bedelli askerlikten yararlananlar 28 gün temel askerlik eğitimine tabi tutulacaklar. Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanacak. Teklif, torba yasa ile TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız için 2 bin euroluk bir bedel söz konusu. Uzaktan eğitim ile bir eğitim almış olacaklar. Engellilerden de bu ücret alınacaklardır ama eğitime tabii olmayacaklardır. Kamu çalışmaları ise ücretsiz izinli sayılacak. Şu an itibariyle 1 milyon 324 bin kişiyi kapsayan bir düzenlemedir" diye konuştu.

Muş, "Engellilerden de bu ücret alınacaklardır ama eğitime tabii olmayacaklardır. Kamu çalışmaları ise ücretsiz izinli sayılacak. Şu an itibariyle 1 milyonu 254 bin kişiyi kapsayan bir düzenlemedir" diye konuştu.

Muş, bedelli askerlikten elde edilecek gelir için, "Buradaki gelir Hazine Bakanlığı'na aktarılacak. Cumhurbaşkanlığı yetkisiyle kullanılacak" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yenilenen Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda yıldızlar geçidi
Sonraki Haber Bornova Belediyesi tarımı destekliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?