ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Kocaoğlu Batmanlı 15 lise öğrencisini misafir etti

Başkan Kocaoğlu Batmanlı 15 lise öğrencisini misafir etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Kocaoğlu Batmanlı 15 lise öğrencisini misafir etti

Batmanlı 15 lise öğrencisi, "Türkiye'de en çok yaşamak istedikleri şehir" olan İzmir'i görebilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na mektup yazdı. Başkan Kocaoğlu da bu ricayı kırmayarak onları 5 gün boyunca misafir etti. Kentin güzellikleri kadar İzmirlilerin konukseverliğinden de son derece etkilendiklerini söyleyen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin asıl hedefi, üniversiteyi İzmir'de okumak.

Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi'nde "50 Kitap, 50 Dünya" projesi kapsamında kitap okuma yarışması düzenlendi. Hedeflenen 50 kitabın tamamını okuyan ve yapılan sınavda da başarılı olan 15 öğrenciye "Türkiye'de en çok hangi kentte yaşamak istedikleri" soruldu. Hepsinin ortak yanıtı ise İzmir oldu. Bunun üzerine Batmanlı öğrenciler, okul yönetiminin aracılığıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na birer mektup yazarak hayallerinin şehrini  görmeleri için kendilerine bir imkan sağlamasını istedi. Öğrencilerin ricasını kırmayan Başkan Kocaoğlu, 15 Batmanlı öğrenci ve 5 öğretmenlerini İzmir'e davet etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak kentin birçok yerini gezen öğrenciler, rüya gibi bir 5 gün geçirdi. Müzeleri, Doğal Yaşam Parkı'nı, Efes Antik kentini gezen, körfezde vapur gezisi yapan öğrenciler, kentteki üniversitelere de giderek kariyerlerine ilişkin kararlar verdi. İzmir'i çok beğendiklerini ve hayal ettikleri kadar güzel bir kent bulduklarını söyleyen Batmanlı gençler, kendilerini en çok etkileyen şeyin ise İzmirlilerden gördükleri sıcaklık ve konukseverlik olduğunu dile getirdi.

Hedefleri İzmir'de üniversite okumak
İzmir'de geçirdikleri günleri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Batmanlı lise öğrencilerin önlerinde şimdi yeni bir hedef var. Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi kampüslerini ziyaret eden gençler, üniversite için öncelikli olarak İzmir'i tercih edeceklerini söyledi. "50 Kitap, 50 Dünya" projesi kapsamında geldikleri İzmir'de çok iyi karşılandıklarını dile getiren Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mahfuz Yılmaz, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na öğrencileri adına teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de uyuşturucudan 80 kişi tutuklandı
Sonraki Haber Z Raporu 2017-2018 sergisi Karşıyaka'da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?