ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar'dan Ak Parti İlçe Başkanı Mertoğlu'na cevap mecliste geldi...

Başkan Akpınar'dan Ak Parti İlçe Başkanı Mertoğlu'na cevap mecliste geldi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar'dan Ak Parti İlçe Başkanı Mertoğlu'na cevap mecliste geldi...

Karşıyaka Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar yönetiminde yaptı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, kendisini “basiretsiz” diye eleştiren AK Parti İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’na verdiği cevap ile Mavişehir’de Cengiz İnşaat’a ait vincin Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’ni yerle bir etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’na cevap veren Hüseyin Mutlu  Akpınar, “Bu cümleleri söyleyebilmek için, yerel yöneticilikten hiç anlamamak gerekir” dedi.
Akpınar şöyle devam etti:  “Burada anlatılanları, konuşulanları bilerek saptırdığınızı ve halkı kandırdığınızı düşünüyorum ancak Karşıyaka halkı bunlara inanmadığı için yerelde sizi değil, bizi tercih ediyor. Bütçede 30 milyon lira yatırım payı ayırmak ya da borçlanmak, bizim değil hükümetin bir eksiğidir. Siz hesap sormak istiyorsanız, Yerel Yönetimler Yasası’nı güncellemeyen, ilçe belediyeleri temsilcilik haline getiren ve gelir gider terazisini kuramayan hükümet yetkililerine bu cümleleri kuracaksınız. Bu bizim suçumuz değil, hükümetin suçu. Belediye yasasını çıkartın, gelir ve gider dengemiz düzene girsin, yatırım nasıl yapılır o zaman görün. Her sene giderlerimiz artarken, gelirlerimizin sabit kalması başka bir şeyle açıklanamaz. Biz 40 milyon lira borçlanmıyoruz. Bu bir bütçe öngörüsüdür. Belki 5 milyon lira borçlanacağız, belki de borçlanmayacağız. Buna da yetkiyi meclis veriyor, Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kişisel borçlanması değil bu. AK Partili belediyelere bakın bakalım, kaç tanesi maaş veremiyor, kaç tanesi ne kadar yatırım yapabiliyor. Bu cümleler kendi ayıbınızı açığa çıkartmaktan ve halkı kandırmaktan başka bir şey değildir. Elle tutulur projeler yok demişsiniz… Evrensel Çocuk Müzesi mi, Anıt’ın yenilenmesi mi, Kapalı Yüzme Havuzu mu, Engelli Dinlenme Merkezi mi elle tutulur değil? Bunlar Karşıyaka’ya vizyon katacak yatırımlardır. Ben ileriyi gördüm ki kandırılmadım. Siz kandırıldınız. Ben ileriyi gördüm ki, öğrencileri öğretmenleri kapı önüne koymadım. Size önerim benle ilgili kullanacağınız kelimeler için ön çalışma yapmanız. Bunun içinde TDK sözlüğü kullanmanızı tavsiye ederim. Oradan bulup konuşursunuz. Ancak benle ilgili illa bir şey diyecekseniz adam dersiniz.” Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'ne giderek inceleme yaptığını da sözlerine ekleyen Başkan Akpınar, çalışanların savunması nedeniyle çileden çıktığını ifade etti. Akpınar, “Planlamayı uzaktan yaparsan böyle olur. Kent ormanları yerine rant alanları olur. O alanları imara açanlar, inşaat izni verenler sorumlu. İzinleri biz vermedik” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediye Başkanı'ndan KSK'ye destek...
Sonraki Haber Lemi Yerli'yi andılar..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?