ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar: Siyasetçinin güzel konuşanı değil, doğru söyleyeni makbuldür

Başkan Akpınar: Siyasetçinin güzel konuşanı değil, doğru söyleyeni makbuldür

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar: Siyasetçinin güzel konuşanı değil, doğru söyleyeni makbuldür

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’nın önde gelen sivil toplum kuruşları, hemşeri derneklerinin yönetici ve temsilcilerini ve muhtarlarıiftar sofrasında buluşturdu.

Yamanlar Piknik Alanındaki davete; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, CHP Milletvekili adayları, Sivil Toplum Kuruluşu, Hemşeri dernekleri yönetici ve temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri katıldı. Dua ile açılan iftarda, konuklara hurma, çorba, et sote ve tatlı ikram edildi.Tüm konukları kapıda karşılayan Başkan Akpınar, iftar sonrasında İl Başkanı Deniz Yücel ile davetlilere hitaben birer konuşma yaptılar.

“Bir ülkede demokrasi kalitesi…”

Başkan Akpınar, SivilToplum Kuruluşlarının demokrasi anlayışı ile birlikte ortaya çıkan toplumsal yapılanmalar olduğunu belirten konuşmasında şunları söyledi. “Bir ülkede demokrasinin kalitesi, sivil toplumsal kuruluşlarının hayata müdahale edebilme gücü, özgürlüğü ve bağımsızlığı ile ölçülür. Hayatın her alanının belirlenmesi için çaba sarf eden sivil toplum kuruluşlarımızın kalitesi aynı zamanda devlet ve demokrasi kalitemizin de göstergesi durumundadır. 4 yıl önce belediye başkanı olduğumda söylediğim ilk söz şuydu ‘yerel yönetimleri resmi daire algısından çıkartıp, kentin en büyük sivil toplum örgütü haline, demokratik kitle örgütü haline dönüştürmek gerekir.’ Bu sözümüzü 4 yıl içerisinde belediye bürokrasisini sivil toplum örgütü anlayışı içerisinde halka hizmet etmenin yolunu bulduk. Resmi daire algısından fazla sivil toplum örgütü gibi hizmet etmeye çalıştık. Hep birlikte yaptığımız projelerden yalnızca Karşıyaka’mızdaki insanlar nasiplenmedi.Ulusal ve uluslararası aldığımız ödüllerle diğer belediyelere de esin kaynağı oldu.Hangi görüşten, hangi dinden, hangi dilden, hangi mezhepten olursak olalım, bizim tek bir ortak değerimiz var o da Türkiye Cumhuriyeti’nin 7 bölgesi, Bayrağımız, Milli Marşımız. Biz ondan ödün vermeyiz. Ne yenilerini isteriz, ne de çok eskilere dönmek isteriz. 1923’ün kuruluş felsefesini ebediyen yaşatmak için çaba sarf ederiz. Biz özgürce ezan seslerini duyabiliyorsak, dini vecibelerimizi yerine getirebiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Siyasetçinin güzel konuşanı değil, doğru söyleyeni makbuldür. Siyasetçinin gönülden konuşup beraber ortakbir payda da buluşanı makbuldür. Ben sizlerle beraber geldim, sizlerle sokakta yürümeye devam edeceğim.”
Konuşmalardan sonra davetlilerden istek ve görüşlerinin istenmesi üzerine bazı STK başkanları isteklerini ve görüşlerini açıkladı. Başkan Akpınar’dan memnuniyetlerini dile getiren konuşmacılar, hangi partiden olursa olsun bölge milletvekillerinin Belediye Başkanına destek olunması istendi.
Yemekten sonra ayrılanları Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Milletvekili adayları Ali Engin, Bedri Sertel ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım birlikte uğurladı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz/KARŞIYAKA HABER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Medicalpark iftar sofrasına ev sahipliği yaptı
Sonraki Haber Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi Karşıyaka’da ölümsüzleşti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?