ANA SAYFA > EĞİTİM > Başkan Akpınar: Şimdi de Karşıyaka adından rahatsız olmaya başladılar

Başkan Akpınar: Şimdi de Karşıyaka adından rahatsız olmaya başladılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar: Şimdi de Karşıyaka adından rahatsız olmaya başladılar

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Anadolu Lisesi'nin isminin değiştirilmesine tepki gösteri. Akpınar'ın açıklaması şöyle:

"Atatürk’ün adını her yerden birer birer silmeye çalışanlar şimdi de Karşıyaka adından rahatsız olmaya başladı. İlçemizin en önemli okullarından Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin adı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi olarak değiştirilmek isteniyor. Karşıyaka, Cumhuriyet’in kurulması, korunması ve yaşatılması için şehitler vermiştir. Türkiye'nin hiç bir yerinde Çanakkale Şehitleri Lisesi yokken, 9 Eylül Şehitleri, Sakarya Şehitleri, Dumlupınar Şehitleri, Conk Bayırı Şehitleri Lisesiyokken, Kurtuluş Savaşı Şehitleri Lisesi kurulmazken, sadece 15 Temmuz'un milat alınması ne kadar doğrudur. Karşıyaka, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine gönülden bağlı, Atatürk’ün yolunda gidenlerin kentidir. 15 Temmuz'da ölenler de Cumhuriyet ve vatan sevgisi için şehit olmuştur. Bu anlamda, okulun adı değişecekse, olsa olsa Cumhuriyet Şehitleri Lisesi olmalıdır. "

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Kaymakamlık Kupası devam ediyor
Sonraki Haber Üniversitesinin tavanında jammer bulundu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?