ANA SAYFA > GÜNDEM > BALBAY'A ANLAMLI YENİ YIL HEDİYESİ

BALBAY'A ANLAMLI YENİ YIL HEDİYESİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BALBAY'A ANLAMLI YENİ YIL HEDİYESİ

Karşıyaka, geçtiğimiz ay muhteşem bir kalabalıkla karşıladığı CHP milletvekili, gazeteci Mustafa Balbay’ın adını ölümsüzleştiriyor.

Karşıyaka Belediye Meclisi 2014 yılının ilk toplantısında Yalı Mahallesi’nde Caher Dudayev Bulvarı’ından başlayıp 1671 sokağa ulaşan 6472 ve 6494 sokaklarına Mustafa Balbay adının verilmesi kararını oybirliği ile aldı. Balbay’ın cezaevindeyken önerinin Meclis gündemine alındığını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Tabelayı, Mustafa Balbay’ın da katılacağı bir törenle sokağa takmak istiyoruz” dedi.
 
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği yaparken Ergenekon davasından tutuklanan Mustafa Balbay, yargılaması devam ederken İzmir ikinci bölgeden CHP milletvekili seçildi. Uzun süreli tutukluluk hali ve haksız iddialar nedeniyle sürekli Türkiye gündeminde olan Mustafa Balbay geçtiğimiz ay serbest kalmış, TBMM’de yemin ederek, milletvekilliği görevine gecikmeli olarak başlamıştı.

Mustafa Balbay’ı Karşıyakalıların çok sevdiğini belirten Başkan Durak, “Haksızlığa, yolsuzluğa karşı duruşu, Atatürk çizgisinden ödün vermeyen mücadelesi herkes tarafından örnek alınmaktadır. Milletvekili olduktan sonra Karşıyaka’ya ilk geldiğinde binlerce hemşerimiz tarafından karşılandı. Onun adını Karşıyaka’da yaşatmak bizler için onurdur “ diye ekledi.

Gazeteci Aksoy da unutulmadı

Öte yandan, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden gazeteci Tufan Aksoy’un adı da Karşıyaka’da  ölümsüzleşecek. Karşıyaka Belediye Meclisi, 6529 sokakta bulunan parka Tufan Aksoy adının verilmesini kararlaştırdı. Ulusal gazetelerde uzun süre çalışan Tufan Aksoy, son olarak Yenigün Gazetesi’nde sayfa sekreteri olarak çalıştı. Röportajları ve yazıları ile sürekli gündemde kalan Aksoy, uzun süren tedavi süresince de gazeteciliğini sürdürmeye çalıştı. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Tufan Aksoy’un adı törenle parka verilecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TBF, PINAR KARŞIYAKA'YA CEZA YAĞDIRDI
Sonraki Haber YAMANLAR GENÇLİK MERKEZİ'NE ULAŞIM ÇOK KOLAY

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?