ANA SAYFA > SPOR > Avrupa Şampiyonu Yelkenci, Bostanlıspor’da futbol oynuyor…

Avrupa Şampiyonu Yelkenci, Bostanlıspor’da futbol oynuyor…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Avrupa  Şampiyonu Yelkenci, Bostanlıspor’da futbol oynuyor…

Yelkende Karşıyaka forması altında yıllardır başarılı sonuçlara imza atan ve Türkiye, Avrupa Şampiyonluklarını İzmir’e getiren, şimdi de Arkas Yelken Takımında yer alan milli yelkenci Serkan Yapan, Bostanlıspor’da futbol oynuyor ve denizdeki başarılarını yeşil sahada da tekrarlıyor…

2013 yılında yelken branşı olmayan Bostanlıspor’da amatör futbol  lisansı çıkartan ve o tarihten itibaren yeşil kırmızılı ekipte forvete dönük orta sahada görev yaparak, başarılı maçlarıyla göze batan Serkan Yapan zaman zaman da attığı gollerle takımının kurtarıcısı oldu.
Takım arkadaşları tarafından sevilen, spor aşkı ve saha içi, dışındaki olumlu davranışları nedeniyle takım kaptanlarından biri olarak görev verilen Serkan Yapan, yelkende 115 kez milli oldu.
İlk büyük başarısını Laser-Radial sınıfında Avrupa Kupası Gençler Şampiyonu olarak elde eden sporcu o günden bu yana kürsüden inmedi.  Son olarak Arkasspor Kulübü'nün yelken takımı “Arkas Sailing Team”de, zorluk derecesi yüksek ve son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olan 56 tekne ve 500 sporcunun yarıştığı  St. Tropez Giraglia Rolex Cup'ta IRC A sınıfında aldığı 5.lik derecesi ile yine arkadaşlarıyla birlikte önemli bir başarıya imza attı.
1987 doğumlu evli ve bir çocuk babası milli sporcu 12 yaşında KSK’de yelken hayatına başlarken futboldan kopmadı ancak fırsat bulup lisanslı olarak oynayamadı. Optimist, Laser 4.7, Laser Radial ve Laser Standart sınıflarında KSK adına yarışan sporcu 2014 yılında transfer olduğu Arkas Sailing Team’da ana yelkenci olarak görev yapıyor.


Serkan Yapan’ın iyi bir insan, iyi bir aile babası ve çok iyi sporcu olduğunu belirten Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy “Kendisi saha içi ve dışında örnek olarak gösterdiğimiz sporcularımızdan birisi. Futbolu çok seviyor ve Arkas’ta yarışı olmadığı haftalar takımımızda formasını giyiyor ve sahada başarıyla ter döküyor. Antrenörü görev verdiği zaman başarıyla bunu yerine getiriyor. Yedek beklemesini biliyor, arkadaşlarına örnek oluyor. Saha içinde de son derece centilmen. Futbol oynamak istediği sürece kendisi takımımızın kaptanı olarak görev yapacak. Yelkende de başarılarını gururla izliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 5 ülkenin sinemacıları Börklüce için buluştu
Sonraki Haber İZBAN'a arkadan tren çarptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?