ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Attila İlhan, Şiir Yarışması'yla anıldı...

Attila İlhan, Şiir Yarışması'yla anıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Attila İlhan, Şiir Yarışması'yla anıldı...

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Attila İlhan Şiir Yarışması, şairin doğumunun 92.yıl dönümünde, muhteşem bir ödül töreni ile son buldu. Usta şairin anısını yaşatmak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmayı bu yıl Şair Aslıhan Tüylüoğlu kazandı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından usta şair Attila İlhan anısına bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Attila İlhan Şiir Yarışması, muhteşem bir geceyle son buldu. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen ödül törenine tanınmış şairler, İlhan’ın sevenleri ve yüzlerce Karşıyakalı sanatsever katıldı. Gecede Attila İlhan’ın şiirleri okundu. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Metin Uca da Attila İlhan’ın hayatından kesitler sundu. Karşıyakalılara sanat şöleni yaşatan sanatçılar, Attila İlhan Şiir Ödülleri’nin geleneksel hale getirilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek Karşıyaka Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.
 
Sanat ve şiir dolu gece, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın dinletisi ile başladı. Yarışmanın jüri üyeleri de unutulmaz şairin şiirlerini okudu. Yurt içi ve yurt dışından bu yıl 400 eserin katıldığı yarışmada, birinciliği Şair Aslıhan Tüylüoğlu kazandı. Yarışmanın jüri üyeliklerini ünlü şairler; Ataol Behramoğlu, Hüseyin Yurttaş, Tuğrul Keskin, Ünal Ersözlü ve Hidayet Karakuş yaptı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'den Altar Toker açıklaması...
Sonraki Haber Klasik kemanın ustasından rock gecesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?