ANA SAYFA > ÇEVRE > Atatürk Ormanı 50 yaşında!

Atatürk Ormanı 50 yaşında!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk Ormanı 50 yaşında!

Bayraklı’nın oksijen kaynağı Atatürk ormanının 50’nci kuruluş yıl dönümünde düzenlenen etkinlikte Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a doğaya desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verildi. 75’inci yıl Mahallesi içindeki ormanda öğrencilerle çam fidanı diken Başkan Karabağ, “ Mümkün olduğunca çok ağaç dikmeliyiz ve yeşili artırmalıyız” dedi.

İzmir Atatürk Ormanı Kurma ve Koruma Derneği tarafından Bayraklı Atatürk Ormanı’nda ağaç dikme şenliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Dernek Başkanı Sancar Maruflu,  muhtarlar, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Dernek Başkanı Sancar Maruflu’nun sunum yaptığı şenlikte çevre dostu Başkan Karabağ’a desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verildi. Açılışta konuşan Maruflu, “Habitat kültürünün ardından giden çalışkan bir belediye başkanımız var; Hasan Karabağ. Onun destekleriyle de buraya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aradan 50 yıl geçti. Doğaya, ağaca bakarsanız, korursanız, sevgi verirseniz yeşerir. Doktor Behçet Uz İzmir’i yanmış yıkılmış olarak aldı. Caddeler, bulvarlar, yollar yaptı. Son dönemde doğaya destekleriyle Atatürk Ormanını bizlere kurup, emanet etti. O nedenle burası çok önemli bir orman. Burada ateş yakmayacağız. Burayı koruyacağız” dedi.

“YEŞİLİ KESMEK, DOĞAYI KESMEKTİR”

Konuşmasında Atatürk ormanının Bayraklı için önemine değinen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Atatürk Ormanı uzun zaman önce düşünüldü ve nefes aldığımız bir alan oldu. Burası umarız hep böyle kalır. Göreve geldiğimizden bu yana 33 park yaptık. Bu sayıyı artırmak istiyoruz. Buraya yakın bölgede yaptığımız Teras Park İzmir’de aranan bir nokta oldu. Bayraklı’nın her yeri çok güzel. Gecekonduları kaldırdıktan sonra esas yeşil alan o zaman ortaya çıkacak. Bir ağaç diken benim için önemli bir insandır. Yeşili kesmek, doğayı kesmek geleceğimizi kesmektir. Mümkün olduğunca çok ağaç dikip, yeşil alan yaratmalıyız. Bunun için de Behçet Uz’u saygıyla anıyorum. Ondan sonra gelip de yeşil alan katkısı koyan tüm yerel yöneticilerimize saygılar sunuyorum. Geleceği sizlere emanet eden Sevgili Atatürk’ü saygıyla anıyorum ve ödül için de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN KARABAĞ ÖĞRENCİLERLE ÇAM FİDANI DİKTİ

Törende konuşan Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun “İzmir’in yarım asır önce o günkü çorak toprakları bugünkü yeşil haline getirildi ve İzmir’in örnek olabilecek bir alanı haline geldi. 50 Yıldan bu zamana kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar söylendi. Başkan Karabağ, öğrencilerle birlikte çam fidanı dikti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Lions kulüpleri 100.yaşını kutladı
Sonraki Haber Sakin Şehir şenliğe hazır...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?