ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'' İzmir'de bulundu

''Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'' İzmir'de bulundu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'' İzmir'de bulundu

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni dolduran İzmirliler, çok özel bir gösteriye tanıklık ettiler. Anadolu'nun “unutulmaya yüz tutmuş” ezgilerinin sinema görüntüleri ve eşsiz bir canlı performansla sahneye aktarıldığı konser izleyenlerden tam not aldı.

Nezih Ünen'in sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle izlenen belgesel filmi “Anadolu'nun Kayıp Şarkıları”, canlı performanslarla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahnelendi. Selanik, Cannes ve Berlin gibi şehirlerde de büyük ilgi gören konser serisi bu kez İzmir'deydi. Filmde söylenen yöresel şarkıların perdeye yansıtıldığı müzikal etkinlikte Türkiye'nin önemli müzisyenleri de şarkılara eşlik etti. Anadolu mirası eserlerin, Batı müziğiyle harmanlandığı konser izleyenlerin beğenisini topladı.

Anadolu müziğini dünyaya tanıtmayı amaçlayan proje, farklı yörelerden müzikleri özgün düzenlemeler ve sinema görüntüleri ile sahneye aktarıyor. Orkestra üyelerinin arasında, projenin düzenlemelerini üstlenen Alp Ersönmez (bas gitar) ve Serhat Ersöz (klavye) ile birlikte İzzet Kızıl (perküsyon), Sarp Maden (gitar), Mert Önal (davul), Hasan Gözetlik (trombon-klarnet), Ali Yılmaz (bağlama), Göksun Çavdar (klarnet–saksofon) ve Anadolu’nun Kayıp Şarkıları filminin yapımcısı ve yönetmeni Nezih Ünen de (saksafon-klavye) bulunuyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’e çifte şampiyonluk geldi
Sonraki Haber Kordon'da bu sefer ''tente'' ödülü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?