ANA SAYFA > SPOR > Altuğ: Karşıyaka'nın tarihi ve geleceğiyle ilgili çok önemli bir kongre yapacağız

Altuğ: Karşıyaka'nın tarihi ve geleceğiyle ilgili çok önemli bir kongre yapacağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Altuğ: Karşıyaka'nın tarihi ve geleceğiyle ilgili çok önemli bir kongre yapacağız

Karşıyaka'da camiadan 15'e yakın eski başkan ve yöneticiyle yaptığı toplantıda firma ismi belirtmekten yine kaçınan Başkan Mutlu Altuğ, "Karşıyaka'nın tarihi ve geleceğiyle ilgili çok önemli bir kongre yapacağız" dedi.

"Kulübümüzün durumunu herkes biliyor" diyen Altuğ, "Gerçekten çok zor günler yaşıyoruz ve çeşitli kampanyalarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ancak maalesef bu kampanyalar yaraya pansuman, günü kurtarmaktan öteye gidemiyor. Gün geçtikçe umutsuzluğa doğru gidiyoruz. 1.5 sezon önce bu durumu bilerek göreve geldik. Borcumuz 53 milyon TL civarında ve hiçbir faaliyet yapmasak bile faizleriyle artıyor. Marka değerini maalesef son yıllarda hepimiz itibarlaştırmışız. Hep çok üstleri hedeflemişiz fakat tutumlarımız altta kalmış. Bu dakikadan sonra kulübün mevcut işleyişinde bir takım değişiklikler yapmalıyız. Kulüp satılıyor diye bir şey kesinlikle yok. Kulübün markasını satmak, bir branşını satmak gibi bir düşünce aklımızdan geçmez. Bu sorumluluğu üzerime alacak kadar riske girmem" diye konuştu.

Futboldan gelen yükün artık basketbolun kaynaklarına yöneldiğini belirten Altuğ, "Yaklaşık 350 icra dosyası var. Futbolda yasağı açmak için de 13.5 milyon TL ödemeliyiz. Futbol takımında bir mental yorgunluk var çünkü yasakla üçüncü döneme giriyoruz ve oyuncular, 'İyi de olsam kötü de olsam nasıl olsa buradayım' diye düşünmeye başladı. Basketbolda Euroleague döneminden yasak belimizi büküyor.  Mali kongrede herhangi bir şirkete kulübün belli bir kısmını veriyoruz diye ortaya çıkmayacağız. Camiadan bir komite kuracağız. Çözüm ortağı olmak isteyen çok ciddi firmalarla bu işi yürütmek için onay alacağız. Kapıya kadar getirdiğim, tarihi bir fırsat olarak gördüğüm projeyi hayata geçirmek için benim de içinde olduğum bir komite karar verecek. Ancak biran önce yola şirket olarak devam etmeliyiz" dedi.

Karşıyaka'da divan kurulundaki başkanlık görevinden mali kongrede istifa etmeye hazırlanan Cihan Büyükoral, Başkan Mutlu Altuğ'a şirketleşme konusunda destek verdi. Büyükoral, "Başkan Altuğ'un karşı taraflardan aldığı belgeler var. Günü, ayı geçeriz ama artık yol ayrımındayız. Önümüzde geçmişteki Vefaspor, İzmirspor gibi örnekler var. Büyümek için önümüzde fırsat olduğunu görüyorum. Önemli bir yol ayrımındayız" dedi. Büyükoral, şirketleşme fikrine geçen temmuz ayında kulübün önündeki stat, salon projelerini ve buradan gelecek gelirleri hatırlatarak soğuk yaklaşmıştı.

Karşıyaka'da camiadan bir grubun mali kongrede imza toplayıp yönetime seçimli kongre kararı aldırmayı planladığı konuşulurken Başkan Mutlu Altuğ, "Böyle bir dönemde bu kararı alıp kulübü kaosa sürüklemek isteyeceklerini sanmıyorum. Kendi kararları" dedi. Taraftarlar, geçtiğimiz haftalarda Mutlu Altuğ'u futbol ve basketbol takımlarındaki kötü gidişat, yönetimin futbol takımının puanlarının silinmesi karşısında aciz kalması, yöneticilerin istifasıyla iki şubede de aylardır yönetim belirlenmemesi gibi nedenlerle istifaya davet etmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 15 Kasım'a ne kaldı… Bekleyelim…
Sonraki Haber İzmir Buluşmaları’nın 19.'su Karşıyaka’da gerçekleştirildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?