ANA SAYFA > ÇEVRE > Altındağ MTK Sitesinin üst kısmında çıkan maki ve ormanlık alan yangını korkuttu

Altındağ MTK Sitesinin üst kısmında çıkan maki ve ormanlık alan yangını korkuttu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Altındağ MTK Sitesinin üst kısmında çıkan maki ve ormanlık alan yangını korkuttu

Bornova Altındağ Semti'ndeki MTK sitesinin üst kısmındaki makilik ve bozuk ormanlık alanda yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 150 yer işçisi, 7 helikopter ve 1 uçak ile yangına müdahale etti.

Söndürme çalışmalarına itfaiye ekipleri de destek verdi. Makilik ve seyrek çam ağaçlarıyla kaplı alanda etkili olan yangın, zeytinliklere de zarar verdi. Hava ve yer ekiplerinin çalışmalarıyla, 2 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına başlandı. Bölgeye yakın olan mahallede yaşayanlar, yangının, makilik alanın yanındaki evde oturan ve ismini bilmedikleri bir kişinin, yılanlardan korkup, kuru otları tutuşturmasıyla çıktığını iddia etti. Polis ekipleri ise bölgede yaptıkları araştırmada, bu bölgede oynayan çocukların maytap atmasının ardından yangının başladığına yönelik bilgi edindiklerini belirtti. Makilik ve ormanlık alandaki yangın bölgesinin yakınındaki üç ayrı yerde de ot yangınları çıktı. orman ve itfaiye ekipleri, bu yangınlara da büyümeden müdahale edip söndürdü.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yusuf Şimşek Burak'da ısrar ediyor
Sonraki Haber İzmir'e bir günde 5 bin 655 yabancı turist geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?